Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1897
8ffe79dfddca2a36d621f00de7a7617d
Tillbaka (UPD: 2014-12-12 12:43:09)

Inför den tuffa bortamatchen mot Sandviken

Statistiken talar inte för Sirius när laget gästar Sandviken ikväll när den 11:e omgången av elitserien går av stapeln. Sandviken är på de inledande tio matcherna vunnit nio och spelat oavgjort i en. Laget har ett målsnitt som imponerar. 8,7 mål i snitt per match att jämföra med Sirius 2,7. Näst bäst i elitserien är Vetlanda med sina 5,7 mål i snitt per match. 

Där Sirius dock håller jämna steg med Sandviken är statistiken kring insläppta mål. 4,5 insläppta mål per match i jämförelse med Sandvikens 4,2 inger hopp om att kunna hålla jämna steg med vad ass. tränare Pierre Roos beskriver som världens bästa bandylag. 

- De har världsspelare på varje position. De spelar med ett oerhört självförtroende och är allmänt svårstoppade. Vi kommer åka dit och gnugga på en del saker vi uttryckt oss tydligt om att vi måste vara noga med. Bolltapp, för att ta ett exempel, är något som alltid sker. Det har det gjort sedan jag började spela bandy men vi måste se till att bolltappen sker på rätt ställen. Sen ska vi se till att vi inte har allt för stor respekt för Sandviken. Alla vet att det är ett bra lag men vi har mot Västerås och Bollnäs senast visat att vi kan hänga med när vi agerar som ett lag. 

Hur rubbar med Sandviken? 
- Det gäller framförallt att gå in som ett lag. Defensiven blir en viktig del då de är ett målproducerande lag av rang. Styrspelet från våra anfallare och mittfältare måste inledas tidigt och vara felfritt. Sen gäller det för oss att ta vara på våra chanser. Vi har hela tiden skapat utan att få full utdelningen, avslutar Pierre. 

Laguppställningen inför dagens match blir densamma som den mot Bollnäs. 

Matchfakta: 
Sandviken - Sirius 
Fre 12 december kl. 19:00
Göransson Arena, Sandviken. 

Posten senast uppdaterad 12 dec 2014 kl. 12:43

Annonser


51