Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
579
4d3c9626eae1ad205793928c5d394741
TillbakaFoto: Kenta Jönsson (UPD: 2010-05-18 14:29:23)

Foto: Kenta Jönsson

"Jag var ganska bra på skridskor"

Jakob och jag pendlade ett antal mil tillsammans när vi båda spelade i Vetlanda samtidigt som vi bodde i Nässjö, därför känner jag denna smålänning ganska bra och det blev naturligt att börja att ställa lite frågor till honom.

Jag har ju också fått förmånen att fått ett helt eget rum hos Jakob och hans sambo Maria de gånger jag åkt upp till Uppsala, blev även bjuden på mycket god spaghetti och köttfärssås senast, inte illa.

Varför är du målvakt? Var du för dålig utespelare när du var liten eller har du alltid velat stå i målet? 
Jag har en 11 år äldre storebror och när vi spelade fick jag alltid stå i mål. Jag har alltid tyckt att det är kul att vara målvakt men jag var inte dålig som utespelare. Jag var rätt bra på skridskorna, men då var jag riktigt liten. Har väl varit målvakt sedan jag var 10-11. Jag fastnade direkt och sedan dess har man väl tappat en del i skridskoåkning mot utespelarna :)
Jag har aldrig varit målvakt i någon annan sport.

Du är ifrån Nässjö men har ändå mest spelat med Vetlanda, hur kommer det sig?
Nässjö är min moderklubb så där har jag spelat mest, men gick till Vetlanda när jag var 17. Jag spelade där i 5 år. När jag bytte var det för att jag ville vara med i en Elitserieklubb och träna med dom bästa. Min Pappa är från Vetlanda och höll på dom långt innan jag föddes, så när jag var liten var jag en Vetlanda supporter och kollade alltid på deras matcher.

Du gör nu din tredje säsong i Sirius och har fått uppleva ganska mycket, vilket är ditt bästa minne hittills?
Shit vad svårt. Hela första säsongen var grym. Alltså man kan ta hur många exempel som helst, 9000 på Studan, alla andra grymma publikmatcher på Studan, Sundin som avgjorde i sudden ett par gånger i slutspelet :)
Över 6000 på Annadagen på Zinken (överlägset det mesta man spelat för då). Kontrasten det året var enorm för laget och för min del. Jag spelade ju i Mållila året innan. Ett av det starkaste minnen är snömatchen i kvartsfinalen mot Vetlanda. Sudden avgjorde
i förlängning, som alltid.

Vem skjuter hårdast i laget och vem är den bästa skyttet du har mött?
Mickel skjuter hårdast, det gör han för att han använder kompositklubba, det är bara han som använder det hos oss. Det är bara så att man skjuter hårdare med dem. Annars har vi ganska många bra skyttar. Vågar inte nämna några fler med risk för att glömma någon. Tror det är lite prestige i det där.
Bäst skytt jag mött är Jocke Hedqvist. Han skjuter bäst helt enkelt.

Tränar du annorlunda som målvakt och vad tränar du då?
Vi tränar en del annat, målvakt och utespelare är ju egentligen två olika idrotter. Vi tränar lite mer saker som vi behöver. Just nu behöver jag träna en del rörlighet. Jag och Jeppe tränar också en del utkast.

Värsta bortaarenan i Elitserien?
Det finns en del dåliga faktiskt, men om jag måste välja gillar jag inte dem med dålig belysning. Det är tillräckligt svårt att stå i mål i bandy ändå.

Hur ser sommaren ut? Spenderas den i Småland eller?
Har inte planerat så mycket än men det blir säker en del i Nässjö och en del på Öland. Ska också på ett bröllop i Halmstad, så det blir säkert fullt upp i sommar med. Sedan blir det en sväng till Mallorca.

Favoritställe i världen?
Har inte varit ute så mycket i världen att jag har något favoritställe utomlands, men Öland på sommaren är inte dumt.

När vinner Sirius sitt nästa SM-Guld?
Det vinner vi när vi är redo för det :)

5 snabba
Restaurang - Hemlagat
Sommar - Vinter
Snygg räddning
- Assist
Gym - Löpning
Cola - Pepsi

Vi får se vem som blir nästa man att svara på lite frågor. Det kommer antagligen också att komma en och annan fundering kring Sirius, bandy och annat framöver här på bloggen.

#4

Posten senast uppdaterad 18 maj 2010 kl. 14:29

Annonser


51