Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2160
0e4e08e056aa6d8efcf8c9a8404bc3ca
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-02-15 08:34:50)

Foto: Anna Westin

Kungälv drog längsta strået

Det var en söndag med perfekt bandyväder som fått drygt 1000 åskådare att ta sig till Studenternas IP för att se seriens sista hemmamatch. 

Sirius gjorde en av säsongens bästa halvlekar spelmässigt de första 45 minuterna mot Kungälv. Laget avlossade nio skott på mål, ett satt. Markus Kumpuoja målskytt efter en inspelning av Joonas Peuhkuri då 12 minuter spelats av matchen. 

Kvitteringen i den 39:e minuten kom som en kalldusch. Ett inspel från kanten landar oturligt hos den notoriske målskytten Lukas Persson som trycker dit 1-1. Minuterna innan paus fick sedan Markus Kumpuoja ett kalasläge att ge Sirius ledningen. Jakob Jenefeldt hittar med en genomskärare fram till Markus som blir helt fri mot Kimmo Kyllönen som står för en fantastisk enhandsräddning. 

Tonerna var på bandytorget goda i halvleken och efter två raka förluster mot Kungälv såg publiken möjligheten att få vända den trenden. 

Men som flera gånger tidigare denna säsong så ökade motståndarna tempot och ett par hörnor senare hade ett av seriens bästa lag på hörnskytte tagit ledningen. Dessförinnan hade Mats Söderman och Olle Gabrielsson tagit time-out för att få bukt på det sjunkande speltempot från de blåsvartas sida. 

I den 75:e minuten gjorde junioren Axel Ekholm 3-1 och när Ted Skoglund sex minuter senare satte 4-1 var matchen avgjord. Kungälv gjorde sedan 5-1 på straff i matchens sista minut. Målet på retur efter en fenomenal räddning av Henrik Kjellsson som matchen igenom storspelade. 

Målskyttar Sirius: Markus Kumpuoja
Målskyttar Kungälv: Lukas Persson (2), Mikael Lindberg, Ted Skoglund, Axel Ekholm

Hörnor Sirius: 3
Hörnor Kungälv: 10

Publik: 1015

Nästa match spelas nu på tisdag 16/2 kl. 19:00 borta mot Villa Lidköping. Det är seriens sista match.

/Redaktionen


Posten senast uppdaterad 15 feb 2016 kl. 08:34

Annonser


51