Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
88
479f7550d117786fbce8516e27c34039
Tillbaka (UPD: 2008-08-29 16:15:10)

Läget i Sirius A-trupp

Idag fredag åker Sirius Bandy iväg på sin första resa för säsongen. Ett träningsläger som ska svetsa samman gruppen inför vintern. Vårens rekryteringsarbete har varit en utdragen, men också nödvändig historia. Samtidigt som vi vill bli bättre har vi också en ansträngd ekonomi att ta hänsyn till. Truppen består idag av 15 stycken kontrakterade spelare samt tre stycken ungdomsspelare.

 

1.   Jesper Bergelin mv

2.   Jakob Säleby mv (Ny från Målilla, Jakob har under många år kamperat med toppmålvakter i Vetlanda, Andreas Bergwall och Dennis Gustavsson för att nämna några)

3.   Håkan Kyller

4.   Joachim Boivie (Ny från Västerås, ”Jocke” är en hemvändare som skaffat sig rutin från en stor klubb och stora matcher)

5.   Pierre Roos

6.   Andreas Werner

7.   Lars Fall

8.   Olle Gabrielsson

9.   Niklas Hellqvist

10. John Nilsson (Ny från Kalix, John Nilsson har under de senaste säsongerna haft ögonen på sig från flera elitserieklubbar. Johns fortsatta utveckling blir intressant att följa).

11. Erik Sundin (Ny från Selånger, Erik har rutin och har spelat stora matcher under sin tid i Falun)

12. Alexander Mayborn (Ny från Gripen, Alexander är en fartspelare som gärna kliver in i heta situationer)

13. Andreas Eskhult (Ny i vintras från Zorkij, Andreas finns nu med från start)

14. Rolf Larsson (Ny från Botnia, Finland, Rolf har under sin korta tid här imponerat med sin fart, Rolf vill vi se mer av)

15. Mattias Wiberg

 

16. Gustav Norvik

17. Martin Wiberg

18. Hugo Johansson

(Gustav, Martin och Hugo är alla unga spelare som vi har som mål att utveckla till etablerade elitspelare. Med dessa tre kommer vi föra en löpande dialog om hur vi bäst når det målet).

 

De spelare som har försvunnit är.

 

Urban Förare – slutat

Calle Klingborg – slutat

 

Dennis Wasberg – Broberg/Söderhamn

Dennis har under åren hos oss utvecklats till en mycket stabil elitseriemålvakt. I våras meddelade han tyvärr att hemorten Söderhamn lockade. Vi önskar Dennis lycka till med både jobb och bandy.

 

Nicklas Benkelius – UNIK Bandy.

Nicklas är en egen produkt som tyvärr inte fick plats i årets trupp. Bakgrunden är att vi på backsidan satsar på Pierre Roos och Joachim Boivie. I ”Pirre” får vi inte bara en bra back utan även en allroundspelare och ett bra liberoalternativ. ”Jocke” har under åren i Västerås samlat på sig rutin och erfarenhet från stora matcher som vi vill dra nytta av. Vår strama ekonomi har gjort att vi inte anser oss ha råd med tre etablerade backar. Prioriteringen ligger istället på ett mittfält med fler spelare med defensiva kvaliteter.

 

Nicklas Stahlén – ny klubb ej klar

Vi har länge varit ovissa med Nicklas. Han har trots det uppvisat en proffsig inställning och tränat på med gruppen. Nyrekrytering av mittfältare och en stram ekonomi har i slutändan gjort att Nicklas inte kommer att spela med Sirius i vinter. Den ekonomi vi kunde uppbringa har Nicklas tackat nej till.

 

Andreas Söderholm – ny klubb ej klar

Andreas är en ung och intressant spelare som tyvärr fick stora delar av förra säsongen förstörd på grund av sjukdom. I dagsläget så tvekar Andreas på hur en fortsatt elitsatsning skall kunna kombineras med universitetsstudier.

 

Viktor Broberg – funderar på kontraktsförslag

Eftersom Viktor inte kunde lämna något besked angående sin framtid förrän efter semestern så var vi tvungna att satsa på andra alternativ. Vi visste att Viktor hade anbud från flera andra klubbar samt Ryssland och vågade därför inte vänta. Nu har Viktor visat intresse för spel och har fått ett nytt kontraktsförslag. Besked väntas inom ett par dagar.

 

Vi önskar Benke, Nicklas och Andreas all lycka framöver.

 

/Sirius Bandy, Sport

Posten senast uppdaterad 29 aug 2008 kl. 16:15

Annonser


51