Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
501
7c16fa40f9a8722fa05357619c4d836a
Tillbaka

Magnus Berglund om VSK-matchen

Hur känns det att slå svenska mästarna på deras hemmaplan?
– Framför allt känns det både bra och riktigt starkt med tanke på läget vi varit i. Jag tror att vi tappat lite mark p.g.a. våra skador och avstängningar, vilket har gjort att vi också saknat den riktiga kraften i vårt spel de senaste matcherna. Inför den här matchen har vi dels förändrat lite i våra roller på planen, fått tillbaka Pirre i spel och dessutom Rosa som premiärspelat.  Alla dessa delar tycker jag gav mersmak. Dessutom känns det extra bra att vi vinner borta då många frågat varför det varit sådan skillnad i vårt hemma- och bortafacit.

Vad avgjorde till Sirius fördel i dag?
– Att Rosa var med gav oss extra trygghet i matchen. Sedan tror jag att vårt extra fokus på Werners och Mickels roller gjorde att vi startade upp matchen på ett annorlunda sätt än tidigare. Bägge var dessutom riktigt bra. Vi fick därmed lite större ytor att jobba med på hela banan. Dessutom tycker jag också att vi passade bollen lite mer än tidigare och fick lite bättre snurr. Det är livsviktigt för oss. Passninsgspelet ger oss en enorm kraft när vi får till det som vi vill. Att vi kämpar och försvarar oss som vi gör bidrar också.

Sirius har tagit sex av åtta poäng av VSK de senaste gångerna lagen har mötts i elitserien.
– Passar VSK:s spel Sirius extra bra?
Ja, sett till de här matcherna vi spelat så stämmer det, helt riktigt. De spelar med mer fart än många andra och det passar oss bra.

Hur tycker du att Göran Rosendahl kom med i spelet?
– Bättre än väntat. Han är beundransvärd. Även om Rosa kan mer och själv vill prestera ännu mer så gav det oss mer tyngd och en annan dimension i spelet. Det är bara att se på ett av målen (2-0-målet) där han spelar fram Mickel. Hoppas Rosa håller sig hel och frisk. Vi ser verkligen fram emot detta.

Vad tar ni med er från den här matchen inför mötet med Borberg/Söderhamn på onsdag?
– Att när vi får till vårt blåsvarta spel i alla dimensioner så räcker det långt. Vi fruktar inga motståndare. Det handlar mer om oss själva och vad vi vill åstadkomma. Vi tar med oss vårt "mindset" och vår mentala kraft. Vi jobbar på att få till det på liknande sätt som ifjol, då kan vi ligga steget före andra lag. När ni på banan tydligt ser den blåsvarta krigarmentaliteten i spelarna, då är vi där.

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51