Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2207
61b0e0f455b58fc732b48bc5fb95b529
TillbakaFoto: Svenska Bandyförbundet (UPD: 2016-06-21 18:26:36)

Foto: Svenska Bandyförbundet

Många blåsvarta ungdomsspelare med i ungdomslandslagens observationstrupper

Sammanlagt är det åtta blåsvarta spelare samt Johannes Camilton (som kommande säsong kommer spela i Allsvenska Örebro) som har tagits ut till observationstrupperna. 

U21 observationstrupp
Nils Bergström
David Thorén
Oscar Rönnqvist
Johannes Camilton (numera Örebro)

– Den här truppen innehåller mycket talang men också en del rutin från spel på hög nivå. Många av dem var med och vann P19-VM i vintras, säger tränaren Michael Carlsson till svenskbandy.se.

För P21-landslaget så är säsongens slutdestination fortfarande något oklar. Antingen blir det ett VM eller deltagande i Universaden i Kazakstan. Oavsett vad är målet solkart för guldtränare Carlsson.

– Mitt mål är att spelarna ska vara bättre bandyspelare när säsongen är över. Sen så vill jag så klart vinna turneringen, vad det än blir som vi spelar.


U19 observationstrupp:
Anton Andersson
Samuel Heeger

Håkan Rohlén och hans assisterande förbundskapten Sergei In-Fa-Lin har tagit ut en observationstrupp om 38 spelare. Målvakten Anton Andersson och mittfältaren Samuel Heeger är representanterna från Sirius i det första steget mot utformningen av det nya P19-landslaget.

– Vi har tagit ut 38 oerhört duktiga spelare, säger Håkan Rohlén och fortsätter. 

– Jag vill dock vara tydlig med att truppen inte är satt i sten utan den är föränderlig över tid. Vi måste vara väldigt lyhörda för spelares utveckling under vintern. Det kan hända väldigt mycket på kort tid i den ålder som de är i. Vi kommer inte begränsa oss utan hålla koll på en stor mängd spelare för att ha ett så starkt lag som möjligt i februari när det är dags för mästerskap.

Den första samlingen för P19-landslaget blir i samband med landslagsveckan i Vetlanda i september dit cirka 20 spelare kommer tas ut för dagar med träningar och tester.


P17 Oservationstrupp:
Viktor Mårtensson
David Näsström
Adam Askelöf

Den före detta Edsbynspelaren Magnus "Kuben" Olsson som kommande säsong kommer assisteras av Mattias Rehnholm istället för Martin Arvidsson, poängterar att denna trupp inte är definitiv.
– Den här truppen grundar sig på förra säsongen och vi vet att i den åldern som killarna är i så händer det mycket på en sommar. Så den här truppen är ingenting slutgiltigt utan vi kommer scouta vidare under hösten. 

Stort grattis säger vi från redaktionen till våra blåsvarta hjältar och önskar stort lycka till med sommarträningen. 

Posten senast uppdaterad 21 jun 2016 kl. 18:26

Annonser


51