Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2110
0fb3587bffd96d3a15265202fc0c86fb
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2015-12-30 16:10:16)

Foto: Anna Westin

Markus Kumpuoja skriver på för Sirius Bandy till 2017-2018

Markus Kumpuoja berättar att han aldrig har varit i så bra form som han är nu. Med fem mål senast mot Vetlanda och 25 poäng efter 15 spelade omgångar är det svårt att säga emot finländaren. Med 14 mål och 11 assist placerar han sig före stora Elitserieprofiler som Johan Esplund, Per Hellmyrs och Ted Bergström i poängligan.

Nu står det alltså klart att forwarden Markus Kumpuoja kommer tillhöra Sirius Bandy fram till 2017-2018, minst. 

- Jag är tacksam till Sirius för att de gett mig det här året efter där jag varit tidigare. Det var stundtals motigt för mig i Hammarby och jag började långsamt tappa den passionen jag tidigare haft för bandyn. Som nu har kommit tillbaka.

Vad fick dig att redan nu, efter 15 omgångar skriva på för ytterligare två säsonger?
- Det har inte varit något att fundera över. Jag trivs som fisken i vattnet här i Uppsala. Träningsmöjligheterna är otroligt bra och vi har god stämning i laget, vilket gör helheten riktigt inspirerande. Det är riktigt bra helt enkelt.

Mats Söderman, huvudtränare för Sirius Bandy är mycket nöjd att få behålla Markus. 
- Det är otroligt glädjande. Han har visat ett enormt engagemang och vill att vi ska utvecklas som lag. Markus har även bidragit med många poäng, både mål och avgörande assister vilket är vad vi vill få ut av våra anfallare. Så det här är mycket viktigt för kommande säsonger och säkerligen en liten energiboost till kvällens match. 


Markus, du har producerat både mål och assist på en nivå ingen riktigt förväntat sig innan säsongen. Varför har det gått så bra? 
- Det är en kombination av många faktorer. Jag har fått ett stort förtroende från tränarna och fått den ro och lugn jag gillar. De faktorerna har tillsammans givit mig en skön känsla, säger Markus och fortsätter. 

- Sedan ligger det mycket förarbete bakom det här. Jag ville vara bättre än någonsin inför denna säsong och har tränat hårdare, ätit bättre och sovit mer. Jag försöker agera och vara så proffsig som möjligt och tänker på de små detaljerna, både innan, under och efter träning och match. 

Om vi pratar lite om säsongen hittills. Vad är dina tankar? 
- Vi började lite segt, samtidigt som det var lite tumult kring tränarrollen. Vi fick in Mats Söderman ganska snabbt och sedan decemberskiftet även Olle. Tillsammans har vi gjort stora framsteg. Vinst borta mot Hammarby, för att sedan förlora hemma där det var en halvlek som fällde oss. På annandagen var vi väldigt nära poäng borta mot Vetlanda. Nu ska vi gasa på ytterligare. 

Du nämner tränarbytet. Vad har det givit laget? 
- Min känsla är att Mats har gjort det enklare. Han har en stor kunskapsbank och en tydlig idé. Innan Mats kom in var det lite rörigt, som det kan vara med nytt lag och ny tränare, vilket gjorde att en tydlig plan var något vi behövde just då. Olle har nu kommit in med en härlig energi, mer personligt snack och slipar på varje individs detaljer. 

Ni vann senast mot Tillberga, hur går det ikväll? 
- Vi ska vinna, inget snack! Vi hoppas kunna hålla upp nivån som vi haft de senaste matcherna. Jag kan göra fem mål igen om det behövs, haha! Sedan ska vi självfallet se till att de inte gör några enkla mål i början, utan att vi får styra matchen som vi vill göra på hemmaplan. 

Slutligen, har du några ord till spelare och supportrar? 
- Jag vill vara en av de som visar vägen. Nu ska jag ge tillbaka till Sirius Bandy och vara med på vårt återtåg mot toppen efter ett par svåra år för klubben. Jag hoppas självfallet att folk hänger med och göra denna resa med oss. Min dröm inom bandyn är att lyckas med Sirius och jag kommer göra allt jag kan för att uppfylla den drömmen.

Sirius Bandy ser fram emot att se Markus Kumpuoja under många fler säsonger på Studenternas IP, bärandes vår blåsvarta tröja.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 30 dec 2015 kl. 16:10

Annonser


51