Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2067
82419647d370fe2d9874f24242d16dcb
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2015-11-21 14:00:42)

Foto: Anna Westin

Matchreferat Bollnäs - Sirius

Fredagskvällens match mot en av årets förhandstippade guldkandidater Bollnäs blev en för tuff uppgift för Sirius. Det började dock bra för de blåsvarta som på en hörna efter drygt en minuts spel tog ledningen. Johan Jansson Hydling gjorde sitt första mål i Siriuströjan sen återkomsten. I samband med målet gjorde även Joonas Peuhkuri, som under ett par matcher fått sitta på bänken, sitt första poäng för Sirius. 

Kvitteringen lät inte vänta på sig. Två minuter senare passade Daniel Berlin fram till Samuli Helavuori som placerade in bollen bakom Gustav Holmgren som fick fortsätt förtroende efter onsdagens match mot Broberg/Söderhamn. I den 11:e minuten tog Bollnäs ledningen genom Daniel Berlin. Daniel som under kvällen skulle lyckas göra hela sex poäng för sitt lag. 

Sirius kvitterade när Markus Kumpuoja efter pass från David Thorén hittade nätmaskorna. Två Siriusspelare som under de senaste matcherna kommit igång väl med sin poängproduktion. Innan halvtidsvilan gjorde, som i flera tidigare matcher denna säsong, motståndarna ett ryck. Tre mål lyckades giffarna göra genom Tobias Björklund, Marcus Ståhl och Marcus Vikman innan domaren Jonas Kandell blåste av för paus och taktiksnack. 

Sirius inledde den andra halvleken starkt och i den 51:a minuten skapar Markus Kumpuoja liv i matchen när han reducerar till 5-3. Men tre snabba mål av Bollnäs inom loppet av sex minuter blev en för stor uppförsbacke för de blåsvarta. Efter ytterligare ett par Bollnäsmål i slutminuterna skrevs slutresultatet till 11-3. 

– Det är nästan löjligt att säga att vi gör en bra prestation när vi förlorar med 11–3, men det handlade mer om oss själva än om Bollnäs. Okej, Bollnäs är bra och det är deras stjärnor (Berlin och Hellmyrs) som avgör matchen, men det handlar väldigt mycket om idrottspsykologi, säger Söderman till UNT efter matchen. 

Victor Lundberg klev under andra halvleken av med var som försa befarades vara en knäskada. När UNT efter matchen pratade med libron kom lugnande besked och förhoppningar om att finns med i truppen till onsdagens hemmamatch mot Vänersborg. 

Laget som inför fredagens match träffats tolv dagar i rad med bortamatcher, träningar och aktiviter vid sidan om bandyn ges nu helgledigt innan uppladdningen inför kommande matcher. 

Nästa hemmamatch för Sirius Bandy spelas onsdag 25/11 kl 19.00 på Studenternas IP mot Vänersborg. Förköp din biljett HÄR redan nu, billigare än i entrén. 

Vi vill även passa på att tipsa om att redan nu boka in 11/12 kl 19.00 i kalendern. Almdagen går då av stapeln, ett event som det kommer komma mer information om längre fram. Sirius tar emot Vetlanda på Studenternas IP och syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen bjuder hela Uppsala på fri entré. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning och njut av tradition intill Fyrisån. Varmt välkomna. Hoppas vi ses där.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 21 nov 2015 kl. 14:00

Annonser


51