Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2092
1bdea68f6a2a88974b00885dbdcf3768
TillbakaFoto: Kenta Jönsson (UPD: 2015-12-17 14:10:29)

Foto: Kenta Jönsson

Matchreferat Hammarby-Sirius

Sirius gjorde under gårdagskvällen det många inte trodde var möjligt. I perfekta förhållanden besegrade man Hammarby på bortaplan med 2-4 och tog i och med det säsongens tredje seger. Med hjälp av en fantastisk inställning hos spelarna visade man att vad som helst kan hända i idrottens värld, och att en match aldrig är avgjord i förväg.

Vi har pratat med matchhjälten Tobias Engstrand. Hur mycket betyder den här segern för laget?
–Det är en otroligt viktig seger som skapar fina förutsättningar inför fredagens returmöte mot Hammarby. Om Bajen trodde att detta var två matcher att bara ”spela av” trodde de fel, säger Tobias.

Du stod för två av kvällens fyra mål, kan du berätta om målen?
–På det första tog Kumpuoja en åkning på vänster sidan och hittade med mig en backhand djupledare, som jag tog emot och sköt direkt på, bollen satt lågt i burgaveln. Det andra målet (2-4 målet) var ett långt, flackt utkast av Kjellsson som resulterade i att jag och Kumpuoja kom 2 mot 1, precis som mot Vänersborg lyckades han (Markus) få med sig försvaren till sin sida för att sedan hitta över en passning till mig och bara målvakten återstod. Otroligt skön känsla att få vara med och bidra till laget på det här viset, när vi alla gör vad vi ska är vi riktigt starka, säger Tobias.

Vad gjorde ni annorlunda mot tidigare matcher?
–Vi försöker givetvis alltid ha en god stämning, spela med energi och göra det vi ska, och nu stämde det. Så här bra har vi inte varit någon gång den här säsongen tycker jag. I halvlek bestämde vi oss för att verkligen ge allt i andra halvlek och inte släppa in några snabba mål inledningsvis. Saker och ting börjar falla på plats i laget och Olle Gabrielsson har kommit med flera bra tankar som har lyft oss, säger Engstrand.

Dina tre spelkamrater Jonas Eklund, Gustav Holmgren och Jakob Edberg (utlånad till UNIK) kom alla med i P21 landslaget nyligen, men ditt namn var inte med den här gången. Gjorde förbundet fel att inte ta med dig?
–Det var jätteroligt att så många från oss kom med. Konkurrensen är hård och jag har alltid sett landslaget mer som en bonus, inte som ett måste. Men självklart är det alltid roligt att göra mål, framför allt när man möter ett av Sveriges bästa lag och det är mycket folk på läktarna, avslutar Tobias.

Det var Hammarby som inledde matchen bäst. Adam Gilljam, som senare skulle komma att få ett avgörande läge, gjorde 1-0 efter sex minuter spelat, assisterad av Misja Pasjkin. Kvitteringen lät inte vänta på sig. Tobias Engstrand gjorde 1-1 efter assist av Markus Kumpuoja. Markus som i går gjorde sin första match mot klubben han tillhörde i fjol. 

Mattias Widén har missat många av säsongens matcher på grund av en ljumskskada men är nu åter tillbaka i spel. Efter passning från Markus Kumpuoja gjorde han sitt första mål för säsongen och gav Sirius en 1-2 ledning in i halvtidsvilan. 

Andra halvlek skulle bli en nagelbitare. Matchen stod och vägde när Sirius fick en hörna i den 66:e minuten. En hörna som Viktor Broberg förvaltade väl och utökade ledningen till 1-3. Ett mål som fick Hammarby ta Time Out. 

Efter Time Outen var det en hög press och desperat spel från de gröna. Med publiken i ryggen, (drygt 1800 åskådare) lyckades Kalle Mårtensson reducera till 2-3 och spänningen var minst sagt tillbaka. I den 86:e minuten tilldelades Hammarby straff. Adam Gilljam, som hade inlett matchens målskytte fick nu chans att kvittera. En chans som Hammarbyspelaren inte tog. Millimetrarna var för dagen på de Blåsvartas sidan, straffen gick i ribban och resultatet var oförändrat. 

Istället kunde Tobias Engstrand punktera matchen på övertid. 20-åringens andra mål för kvällen och sjätte för säsongen, assisterad av Markus Kumpuoja som gjorde sin fjärde (!) passningspoäng för matchen. 

Nästa match för Sirius spelas alltså redan i morgon, fredag den 18/12 kl 19.00 hemma på Studenternas IP mot Hammarby. Det blir den första matchen efter att serien har vänt, hälften av säsongens seriematcher är således spelade. Vi hälsar er hjärtligt välkomna till Studenternas IP. Hoppas vi ses i gemenskapen på läktaren eller kring eldarna på bandytorget.

Julklappstips: Sista hemmamatchen innan jul spelas i morgon, fredag. Köp en värmande gåva i form av en Siriushalsduk och Siriusmössa för endast 250 kronor. Valfri kombination av souvenirshopens utbud. 

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 17 dec 2015 kl. 14:10

Annonser


51