Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2074
e930cfd052c46af62c94a15462e7069f
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2015-11-28 01:33:54)

Foto: Anna Westin

Matchreferat Sirius - Sandviken

Under uppvärmningen var det i vanlig ordning två unga bandyspelare med på Sirius sida av planen. Matchens stjärnskott var denna fredagskväll Simon Svedlund och Samuel Thorsell från Sirius P13. Sirius ställde upp med samma lag som senast mot Vänersborg. Henrik Kjellsson fortsatte att vakta målet, Jonas Eklund på högerbacken och Nils Bergström på bänken. Nästa match är nu inte för än tisdag 1/12, förhoppningsvis är Victor Lundberg då åter tillbaka efter skadan mot Bollnäs. Sirius huvudtränare från förra säsongen, Tony Lindquist var åter tillbaka på Studenternas, men den här gången i Sandvikens avbytarbås, och inte i Sirius.

Matchen började med lägen åt båda håll, men 0-0 höll sig bara i sex minuter innan gästerna kunde göra 0-1 genom nummer 21 Christoffer Edlund på en retur. 0-1 stod sig till 18:e minuten då SAIK kunde utöka sin ledning till 0-2 efter att nummer 95 Erik Pettersson kommit till friläge och rundat Kjellsson i Siriusmålet.

Sirius fortsatte att skapa chanser under den första halvleken, även om de flesta aldrig blev så farliga. I 23:e minuten skapade Sirius sin första hörna för matchen, som träffade en Sandvikenspelare som tyvärr blev skadad, men inte allvarligare än att han kunde fortsätta spela matchen.

Efter 27 minuter spelat fick Sandviken sin fjärde hörna för matchen, men Sirius fortsatte att hålla tätt i hörnruset och stod emot även denna, även om vissa Kjellsson låg bakom vissa av räddningarna. Mats Söderman har nyligen pratat om att det sänder bra signaler till hela laget att ta hörnor på sig, något som spelarna helt klart har tagit till sig av. Kort efter fjärde hörnan kom även den femte, Sirius fortsatte att hålla tätt.

Efter knappt 30 minuter spelat skapade Sirius sin farligaste målchans så här långt in i matchen, Marcus Kumpuojas skott var inte långt ifrån att leta sig in bakom Falk i Sandviken målet. Det resulterade i en hörna som Sandvikens målvakt efter lite om och men kunde hålla efter en retur.

Jenefeldt, Lindgren, Kumpuoja stod för flera fina spelsekvenser tillsammans och skapade ett antal bra målchanser för Blåsvart. Eidenerts klubba låg bakom flera luriga passningar som till mångt och mycket överlistade Sandvikens defensiv, men som inte nådde hela vägen för att få in ett reduceringsmål. David Thorén var mycket delaktig i spelet och löste många situationer på ett fint sätt, där även publiken uttryckte uppskattning för hans kreativitet. 

I samband med att Sirius skapade sin tredje hörna för matchen blev Erik Pettersson liggandes på isen en stund, och det blev ytterligare 30 sekunder tilläggstid på den första halvleken. Hörnan lyckades Falk i gästernas mål rädda, men Sirius fortsatte att skapa goda chanser och var helt klart med i matchen. Matchens första halvlek slutade 0-2 till Sandviken och matchen var minst sagt vid liv trots underläge. 

Andra halvlek inledde Sirius med att skapa en hörna, som man tyvärr inte fick träff på. Fyra minuter in i andra halvlek utökade Sandviken sin ledning till 0-3, återigen genom nummer 21, Christoffer Edlund, på assist av nummer 23, Ted Haraldsson. Kort därefter kunde Sandviken också göra 0-4 genom nummer 39 Linus Forslund, på assist av Erik Pettersson. Bara enstaka minuten senare tog Erik Pettersson returen från Kjellsson på sitt eget skott och utökade gästernas ledning till 0-5. Känslan var lik onsdagens match mot Vänersborg, då man också släppte in flera mål på kort tid.

Jonas Eklund gjorde flera starka insatser i Siriusförsvaret och kort efter Petterssons 0-5 mål skapade Sirius ett fint uppspel där Joonas Peuhkuri och Patrik Eidenert spelade bollen mellan varandra, vilket resulterade i att Joonas kunde sätta 1-5 bakom Falk i Sandvikenmålet. Vi gratulerar Joonas till första målet i Sirius. I situationen därefter var Viktor Broberg nära att reducera till 2-5, men en fin räddning från gästernas målvakt satte stopp.

Efter 61 minuter reducerade junioren David Thorén till 2-5 på passning av Viktor Broberg. David som stod välplacerad framför Sandvikenmålet fick en kort, men öppnande passning av Viktor som han kunde placera mellan benen på Falk. Kort därefter skapade Sirius ytterligare en bra chans, ett bra anfall med ett farligt skott resulterade i hörna som även den var farlig, men Sandviken lyckades stå emot.

Efter knappt 66 minuter spelat utökade Sandviken sin ledning till 2-6, än en gång genom Erik Pettersson. Sirius fortsatte att skapa chanser och fick kort efter målet ännu en hörna, men man lyckades inte hitta nätet bakom Sandvikenspelarna.

I 73:e minuten byttes Nils Bergström in på vänsterhalven. Nils som gjorde en beundransvärd insats i sin elitseriedebut i onsdags spelade sedan resten av matchen, men bytte efter ett tag till högerhalv istället. David Thorén gjorde en mycket bra insats matchen igenom och var en av dem som utmärkte sig mest på planen, framför allt med ett mycket hårt försvarsjobb.

Ett av Sirius farligaste anfall kom i 80:e minuten där Kumpuoja spelade fram Eidenert som var nära att lyckas sätta bollen, men Sandviken lyckades få ut bollen till hörna. Blåsvart skapade många hörnor under den andra halvleken, hörnstatistiken slutade 12-6.

Medan Västra Sidan sjöng ”Sirius vi ger aldrig upp” om och om igen tickade resultattavlan allt närmre 90 minuter och när signalen kom, stod sig 2-6 på tavlan. Sirius som gjorde en mycket bra insats i kvällens match och trots förlust lämnade Siriusspelarna isen till Västras sång som avslutades personligen till lagkapten Johan Jansson Hydling med raden ”Han är världens bästa pappa”. Vi tackar publiken för kvällens match och hälsar alla varmt välkomna tillbaka till nästa hemmamatch, som spelas fredag 11/12 kl 19.00.

Matchens Blåställ som delas ut av Sirius samarbetspartner Arbetsklädshuset AKH gick till Tobias Andersson, med nummer 13 på ryggen. Vi gratulerar honom till utmärkelsen.

Målskyttar Sirius: Joonas Peuhkuri, David Thorén.

Målskyttar SAIK: Christoffer Edlund 2, Erik Pettersson 3, Linus Forslund.

Dagens publiksiffra: 485 personer.

Det är inte bara en svävare som kommer att finnas på plats på arenan den 11/12. Det kommer även att finnas isjakter, isoptimister och isseglare på Studenternas IP. Är du också intresserad av hur man seglar på fruset vatten? I så fall vill vi tipsa dig att om komma ner till Studenternas IP när Sirius möter Vetlanda på fredag 11/12 kl 19.00. Håll utkik i våra medier framöver för att få veta mer om vad som händer på Studan den 11:e december. Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen bjuder hela Uppsala på fri entré. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning, njut av tradition intill Fyrisån, se en svävare, isjakter och mycket mer. Vi hälsar er återigen hjärtligt välkomna till Studenternas IP. Hoppas vi ses där.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 28 nov 2015 kl. 01:33

Annonser


51