Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2124
26db66cdb18ca18c36dfc3add8e2f0a7
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-01-09 02:01:08)

Foto: Anna Westin

Matchreferat Sirius - Vänersborg

Vänersborg på bortais har de senaste åren varit en svårknäckt nöt för Sirius. De två senaste säsongerna har förlustsiffrorna i Arena Vänersborg varit 11-2 och 12-2. 

Det var till en början spel mot ett mål. Vänersborg styrde och när Nils Berner i den 10:e minuten gav sitt lag ledningen hade Vänersborg redan avfyrat fyra skott mot mål. Ledningsmålet tillkom på en hörna, en spelform som de blåvita är fjärde bästa på i Elitserien. 

Tre minuter senare gör hårdskjutande Joakim Hedqvist 2-0 på retur från Henrik Kjellsson och Ilari Moisala utökar till 3-0 fem minuter senare, efter att ha blivit frispelad av Christoffer Fagerström. En tung uppförsbacke redan i det läget för Sirius som inte heller skapat  några heta målchanser. Men när Sirius i den 25:e minuter får en hörna hittar Markus Kumpuoja nätmaskorna och reducerar till 3.1. Tio minuter innan paus gör Markus Kumpuoja sitt andra mål på friläge efter en lyftning från Mattias Widén. 

Finländarens tredje mål kom i inledningen av den andra halvleken och var en riktig delikatess där han tog ned ytterligare en långboll, denna gång från Joel Wigren, men hamnade ur skottläge och klippte till med ett skott bakom ryggen upp i nättaket.

Andra halvlek stod sedan och vägde och känslan med kvarten kvar var att matchen kunde sluta med seger till båda lagen. Så, i den 79:e spelminuten tilldelas Vänersborg straff efter ett slag från Victor Lundberg. En slag av våldsamt kaliber men som enligt hela Siriuslaget träffar bollen och inte Christoffer Fagerströms klubba. Matchens huvuddomare Daniel Labe var dock säker på sin sak och Joakim Hedqvist sätter straffen distinkt och 4-3 ledningen till Vänersborg var ett faktum. 

Sirius tar time-out och jagar en kvittering i slutminuterna, men på en kontring fastställer Joakim Hedqvist matchen med sitt tredje mål för matchen. Vänersborg vinner matchen mot 5-3 och besvikna Siriusspelare lämnar isen snabbt.

Joel Wigren sammanfattar matchen: 
- Vi fick en tung start med 3-0, men vi kände att deras mål bara var tillfälligheter och små slarv i markeringar från vår sida. Vi fortsatte köra på och gick ikapp till 3-3 i början av andra. Där tycker jag personligen att matchen mer och mer går över till våran fördel. Vi är det spelförande och bättre laget så det är fruktansvärt jobbigt att se Labe blåsa en straff som inte finns i 79:e minuten. Vi gör ett helhjärtat försök att trycka på efter deras straff mål och går för kvitteringen men i stället kontrar de in 5-3 och punkterar matchen där.

Var ni värda poäng ikväll? 
- Jag tycker att vi var helt klart värda minst en poäng. 

Ni håller ihop i andra halvlek. Något som varit ett problem de senaste matcherna, hur ser du på det? 
- Det var både viktigt och skönt att vara tillbaka på rätt spår efter att ha varit ute och slirat lite de senaste matcherna. Så vi tar med oss en god kämpaglöd och tro att vi kan vända tuffa situationer. 

Även Sirius hundtränare Mats Söderman var besviken över hur Labes domslutet påverkande matchens utgång: 
- Jag tyckte att domarna gjorde en jättebra match, men straffsituationen var horribel. Speciellt som jag tycker att vi skulle ha haft ett frislag i situationen innan när Johan Jansson Hydling blev nedriven. Men det är väl så här det är att vara ett bottenlag, att man inte får något med sig, säger Söderman.


Nästa match för Sirius spelas på onsdagen 13/1 kl 19.00 hemma mot Bollnäs på Studenternas IP. Förköp din biljett här. 

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 9 jan 2016 kl. 02:01

Annonser


51