Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2071
83553b59426250d9fd95ff5a8a5648f0
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2015-11-26 10:29:53)

Foto: Anna Westin

Matchreferat Sirius - Vänersborg

Det regniga vädret i kombination med fotbollsmatch mellan PSG och Malmö på TV gjorde att det var ovanligt lite folk på plats på Studenternas IP, men Västra sidan höll igång med sång matchen lång. De tappra bandyentusiaster som hade tagit sig ner till arenan fick se en match präglad av långbollar, som länge var jämn.

Matchen började med spel från båda håll de första minuterna innan framför allt Sirius började slå långbollar på grund av den hoppiga isen. Efter 8 minuter spelat fick Vänersborg en hörna som de förvaltade väl. Precis som Mats Söderman hade flaggat för innan matchen, är Vänersborg mycket skicklig på fasta situationer, vilket Christoffer Fagerström visade upp när man på hörnan gjorde 0-1. I 26:e minuten kom Marcus Kumpuoja i hög fart mot en Vänersborgförsvarare, en bit ut till vänster hade han Tobias Engstrand, som han valde att spela ut bollen till. Tobias bröt in, gjorde en dragning vänster höger och kunde sedan runda målvakten och trots den hoppiga isen sätta 1-1 på halvvolley bakom David Borvall i Vänersborgsmålet. Fler mål än dessa 2 blev det inte i första halvlek, efter prick 45 minuter blåste domaren av matchen och spelarna lämnade planen, med en match som stod och vägde mellan de två lagen.

När andra halvlek började var isen betydligt bättre, något som Vänersborg utnyttjade på en smart vis, i 49:e minuten tog de ledningen med 1-2 genom Johan Koch. Två minuter senare fick Vänersborg straff som Joakim Hedqvist förvaltade väl. Minuten efter kunde Mikko Lukkarila utöka gästernas ledning till 1-4. På tre minuter och sju sekunder hade matchbilden förändrats helt, 1-1 hade blivit 1-4 och energinivån i Sirius såg ut att ha sjunkit rejält.

Efter 76 minuter spelat var Christoffer Fagerström framme igen och utökade gästernas ledning ytterligare. Drygt sex minuter senare visade Joakim Hedqvist återigen upp sitt skott, den här gången på en hörna som satt hårt under ribban och resultatet var nu 1-6. I 85:e minuten kunde Viktor Broberg snygga till resultatet då han petade in 2-6 som också blev matchens slutresultat.

Matchens Blåställ som delas ut av Sirius samarbetspartner Arbetsklädshuset AKH gick till Jacob Jenefeldt, med nummer 19 på ryggen. Vi gratulerar honom till utmärkelsen.

Målskyttar Sirius: Tobias Engstrand, Viktor Broberg.

Målskyttar Vänersborg: Christoffer Fagerström 2, Johan Koch, Joakim Hedqvist 2 (straff), Mikko Lukkarila.

Dagens publiksiffra: 365 personer.

Nästa match för Sirius spelas redan i morgon, fredag 27/11 kl 19.00 mot SAIK, även den på hemmaplan. Vi hälsar er återigen hjärtligt välkomna till Studenternas IP och tipsar er samtidigt om att förköpa er biljett HÄR redan i dag (det är billigare än i entrén). Vi hoppas att vi blir fler människor på läktarna mot SAIK än gårdagens match mot Vänersborg. Kom ner och ät en bulle, drick en kopp kaffe och heja på Sirius i en av de tuffaste matcherna för säsongen.

Tillhör du en av de som alltid har undrat hur en svävare ser ut i verkligen och hur den faktiskt fungerar? Kanske funderar dina barn över detta och är nyfikna på dessa minst sagt häftiga farkoster? I så fall vill vi tipsa er att om komma ner till Studenternas IP när Sirius möter Vetlanda på fredag 11/12 kl 19. Det kommer nämligen att finnas en svävare på plats på arenan då. Håll utkik i våra medier framöver för att få veta mer om vad som händer på Studan den 11:e december. Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen bjuder hela Uppsala på fri entré. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning, njut av tradition intill Fyrisån, se en svävare och mycket mer. Hoppas vi ses där.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 26 nov 2015 kl. 10:29

Annonser


51