Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2131
13d547e6096f9fdd2e67a8a707e77cb4
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-01-14 11:32:40)

Foto: Anna Westin

Matchreferat Sirius-Bollnäs

Det var ett kallt och blåsigt Studenternas denna kväll, men kylan och uppehåll gjorde att isen var fin och de tappra bandyentusiaster som tagit sig ner till arenan fick se många fina spelsekvenser. 

Gästerna som hade medvind började målskyttet efter nio minuter efter en misslyckad nedtagning från Siriusförsvaret. I 13:e minuten kunde gästerna sedan utöka sin ledning till 0-2. Fyra minuter senare gjorde Bollnäs 3-0 för att sedan sätta 0-4 efter 41 minuters spels. Efter första halvlek stod det 0-4 till Hälsingelaget och en efterlängtad paus för att få tillbaka lite värme väntade. Trots halvtidsresultatet hade Blåsvart skapat många fina chanser och Mats Söderman berättade i intervjun i högtalarna att han var nöjd med spelet i första halvlek.

Andra halvlek började med att Sirius (nu i medvind) reducerade till 1-4 genom Markus Kumpuoja på assist av Viktor Broberg. I den 67:e minuten rivs Kumpuoja ner precis innanför straffområdet och huvuddomaren Niclas Skog blåser straff. I Johan Jansson Hydlings frånvaro tar Kumpuoja straffen men får se Prytz i Bollnäsmålet relativt enkelt klistra straffen. 

Sirius fortsätter att i medvinden hålla mycket boll men har svårt att på den sista tredjedelen av planen kommer igenom det orangea försvaret. Det dröjer till den 85:e minuten innan Kumpuoja ännu en gång lyckas ta sig igenom försvaret men fälls och ny straff för Sirius. En straff som Victor Lundberg får förtroende att ta hand om. Libron skjuter säkert in straffen i den vänstra burgaveln, men reduceringen kommer för sent. I matchen sista minuten gör Bollnäs 2-5 på hörna vilket blir slutresultatet. 

Victor Lundberg, en av dagens målskyttar för Sirius sammanfattar matchen: 
- Vi väljer att börja med motvind för att under första halvlek kunna fokusera på defensiven och till andra halvlek har en fördel. Bollnäs sätter en jäkla fart i medvinden och får ett par mål ganska tidigt. De kan se enkla ut men är svåra att försvara sig mot när de får upp sådan fart, säger Lundberg och fortsätter.

Vi har matchen igenom en bra bollhållning men lyckas inte den sista tredjedelen vilket är frustrerande. Jag tycker att vi kunnat gå än mer i andra halvleken då vi har medvind och skotten såklart blir svårare för målvakten då. Vi har chans att komma in i matchen men tar den inte utan förlorar, sätt till matchen inte helt orättvist, mot ett för dagen bättre Bollnäs. 

Vad sades i omklädningsrummet efter matchen? 
- Vi berömde varandra för energin vi hade matchen igen. Vi vågar hålla bollen mot Elitseriens just nu bästa lag och hade med lite turliga studsar kunnat rubba dem.

Johan Jansson Hydling saknades i gårdagens match. Hur mycket påverkar det? 
- Med Johan försvinner en stor röst i defensiven. Han är väldigt duktig på att mana på och ger en trygghet, men vi löste det bra.

Vid Bollnäs 2-0 målet åkte Bärneskär av planen med en axel som hoppat ut led. Ett par minuter senare var backen tillbaka. 
- Jag frågade efter matchen om Daniel hade ont men svarade att den hoppat ut led så mycket att det inte gör ont längre, säger Lundberg och skrattar. 

Per Hellmyrs var gårdagens gigant med passningar till fyra av fem mål. Uppsalasonen Daniel Berlin gjorde 1+1 när Bollnäs tog med sig båda poängen norrut. 

Målskyttar Sirius: Markus Kumpuoja, Victor Lundberg

Målskyttar Bollnäs: Berling, Helavuori, Spinnars, Björklund, Aaltonen 

Hörnor Sirius: 1

Hörnor Bollnäs: 6

Publiksiffra: 395 personer

Matchen i dag, onsdag 13/1 mot Bollnäs på Studenternas IP kl 19.00 var omgång 20 i bandyns Elitserie. För att se vad de andra matcherna i denna omgång av elitserien slutade, klicka här.

Nästa match för Sirius spelas på bortaplan mot Broberg/Söderhamn redan nu på fredag 15/1 kl 19.00. Nästa hemmamatch spelas sedan mot ”Mesta mästarna” Västerås på onsdag 20/1 kl 19.00 på Studenternas IP. Välkommen tillbaka till Studan då.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 14 jan 2016 kl. 11:32

Annonser


51