Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2120
fc04b3968cdc5812575aab32c19505ad
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-01-06 13:23:15)

Foto: Anna Westin

Matchreferat Sirius-Edsbyn

Studenternas IP bjöd in till ett riktigt kyligt bandyväder när ett av 2000-talets mest segerrika bandyklubbar på tisdagskvällen skulle möta Sirius. Edsbyn hade inför tisdagens match fyra raka förluster och var ett lag i gungning. Ett lag som för första gången på fornminnen, med endast åtta omgångar kvar av Elitserien, hade chans att missa slutspel. 

Det var Sirius som under de första tjugo matchminuterna hade stora delar av bollinnehavet men mycket av spelet var på den egna planhalvan. När Edsbyn väl fick tag i bollen var de snabba att anfalla men hade de svårt att komma igenom det blåsvarta försvaret och tvingades att skjuta på distans. Något som gav resultat när Joakim Svensk, ett par meter utanför straffområdet avlossade ett skott som varken var speciellt hårt eller placerat men fick en konstig studs precis framför Gustav som inte han reagera. En ledning som i det läget inte kändes speciellt rättvis. 

Resultatet 0-1 stod sig in i halvtidsvilan. Ännu en stark första halvlek från Sirius och på läktarna diskuterades nu hur den andra halvleken skulle arta sig. Sirius som inför dagens match förlorat två raka halvlekar på hemmais med 0-7 och 0-6. 

Edsbyn rivstartade andra halvlek och kunde gjort 0-2 redan efter 25 sekunder om inte Gustav i Siriusmålet fått upp en hand och räddad skottet. Edsbyn fortsatte att sätta Siriusmålvakten på prov, men Gustav radade upp flera avancerade räddningar och höll Sirius kvar i matchen. 

Det var istället Kumpuoja som fick två bra lägen att kvittera matchen. Först efter skott från Tobias Engstrand där returen hamnade hos Kumpuoja som på volley inte lyckades få bollen innanför stolarna. Minuten senare testade Kumpuoja ett skott från distans som Erik Persson i Edsbynmålet räddade med fingerspetsarna ut till en hörna. 

En hörna som för Sirius del blev resultatlös men i den 56:e minuten, på Edsbyns sjunde hörna för matchen ökade Martin Frid på till 0-2. Mats Söderman tog Time-Out omgående efter målet men istället för en forcering från de blåsvartas sida så var det Edsbyn fick utdelning. Matchklockan hann slå precis förbi 63:e minuten när Daniel Liw gjorde 0-3 till Edsbyn. Efter det var det till stora delar spel mot ett mål från Hälsingelaget som under den sista kvarten tilläts göra fyra mål till. Slutresultatet skrevs till 0-7 och den dystra sviten på hemma is i andra halvlek är intakt. 0-19 de senaste tre andra halvlekar. I första halvleken då? Där är målskillnaden +/- 0. (2-1, 2-2, 0-1). 

Markus Kumpuoja utsågs till matchens blåställ av AKH. Finländaren försökte matchen igenom att anfalla men var allt för ofta ensam mot Edsbyns försvar. Gustav Holmgren gjorde en strålande match och utan den egna produkten hade Edsbyns målskörd kunna blivit betydligt mer. 

Nästa match för Sirius spelas på fredag 8/1 kl 19.00 borta mot Vänersborg i Arena Vänersborg. Nästa hemmamatch spelas sedan onsdag 13/1 kl 19.00 på Studenternas IP mot Bollnäs.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 6 jan 2016 kl. 13:23

Annonser


51