Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2137
01f4aad5e386a12a62c6cbcdadee76dc
TillbakaFoto: Kenta Jönsson (UPD: 2016-01-21 15:53:30)

Foto: Kenta Jönsson

Matchreferat Sirius-Västerås

Det var gästerna som tog kommandot från start, redan efter tre minuter tog Västerås ledningen med 0-1 på en hörnretur av Simon Jansson, på passning av Ted Bergström. I 14:e minuten utökade VSK sedan sin ledning till 0-2 genom Janne Rintala, passet slogs då av Simon Folkesson. Kort därefter reducerade Sirius till 1-2 genom Joel Wigren, utan assist. Matchen stod här och vägde och det skapades chanser åt båda håll. I 24:e minuten gjorde gästerna sedan 1-3, återigen var det Simon Jansson som låg bakom målet, den här gången på passning av Magnus Joneby. Detta efter en rad räddningar av Henrik Kjellsson i Siriusmålet. Matchen fortsatte sedan likt före målet med flertalet lägen för både Sirius och VSK. Med nästan 43:e minuter spelat kunde Västerås utöka sin ledning till 1-4, med ett riktigt klassmål som föranleddes av ett mycket precist lyft över Siriusförsvaret till Ted Bergström, som därefter slog en hård sidledspassning till Janne Rintala som resulterade i att Västeråsaren fick öppet mål och kunde sätta bollen bakom Kjellsson. 1-4 stod sig sedan halvleken ut.

Andra halvleken inledde Västerås starkt, redan 52:a minuten utökade de grönvita mästarna sin ledning till 1-5 genom Ted Bergström på assist av Jacob Blucht, för att en minut senare även göra 1-6, då genom Mikael Olsson på passning från Tobias Holmberg. Kort därefter gjorde VSK även 1-7, lagets andra hörnmål för kvällen, målskytt var Tobias Holmberg på assist från Stefan Edberg. I 72:a minuten utökade VSK sedan sin ledning ytterligare när de genom Janne Rintala gjorde 1-8, återigen var det Tobias Holmberg som låg bakom passningen. Två minuter senare gjorde gästerna också 1-9, då genom Tobias Holmberg på assist av Oscar Grön. Västerås gjorde sedan 1-10, även den gången var det Tobias Holmberg som var framme, på assist av Max Mårtensson. Efter 88 minuter spelat kunde Sirius reducera till 2-10 genom Tobias Engstrand på assist från Daniel Bärneskär. Det blev också matchens slutresultat.

Spelarna visade sin tacksam till den tappra hemmapubliken efter matchen, trots stor förlust.

Vi har pratat med David Thorén om hans comeback, om fingret och om matchen. Hur kändes det att spela match igen?
–Det var riktigt roligt att vara tillbaka i matchsammanhang igen, äntligen! Skridskoåkningen och fysiken kändes bra, men jag tycker dock inte helheten gick så bra, säger David.

Kändes fingret bra?
–Fingret kändes bra, lite stelt men det är för att jag spelar med en plastskena på fingret till en början. Det smärtar fortfarande i fingret efter träning och match men det ska inte vara någon fara. Läkeprocessen har gått bra och jag kan träna och spela fullt, fortsätter Thorén.

Vad har du att säga om matchen i övrigt?
–Västerås är bra, de är väldigt bra. De vann SM guld i våras och är kanske Sveriges bästa lag även nu. De gör sig stora och täta och det är svårt att komma igenom deras försvar. Vi väljer att spela en offensiv bandy och försöka anfalla och flytta upp folk, istället för att backa hem. Det är bra träning för oss men det gör också att siffrorna kan springa iväg så som de gjorde, eftersom det är lättare att ta sig igenom för Västerås när de vänder spelet och vi har många spelare på fel sida boll, konstaterar Thorén.

Hur laddar ni upp inför morgondagens match mot Tabelljumbon Gripen Trollhättan?
–Vi tränar lite i eftermiddag och har ett snack efter träningen. Efter det är det bara att ladda på ordentligt i vanlig ordning och ge allt för att bjuda Uppsalapubliken på en seger mot Gripen Trollhättan, avslutar David.

Matchfakta:

Målskyttar Sirius: Joel Wigren, Tobias Engstrand
Målskyttar Västerås: Simon Jansson 2, Simon Folkesson, Janne Rintala 2, Ted Bergström, Mikael Olsson, Tobias Holmberg 3 

Publiksiffra: 395 personer

Matchens Blåställ: Henrik Kjellsson

Nu väntar träning och uppladdning inför morgondagens hemmamatch mot Gripen Trollhättan som är den sista matchen för Blåsvart innan VM uppehållet.

Matchen i går, onsdag 20/1 mot Västerås på Studenternas IP kl 19.00 var omgång 22 i bandyns Elitserie. För att se vad de andra matcherna i denna omgång av elitserien slutade, klicka här.

Nästa match för Sirius spelas alltså även den på hemmaplan, redan i morgon, fredag 22/1 kl 19.00 då Gripen Trollhättan gästar Studenternas IP. Välkomna!

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 21 jan 2016 kl. 15:53

Annonser


51