Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2041
8a22181e5ed6452fe24b11bdced2dbc7
TillbakaFoto: Kenta Jönsson (UPD: 2015-10-23 23:20:00)

Foto: Kenta Jönsson

Matchreferat Sirius-Villa 2015-10-23

Höstmörkret undgick inte publiken som kom gående längs flustretpromenad, men skratten och samtalen var många och temperaturen var minst sagt behaglig, vilket gjorde att det var ovanligt tunt klädda bandyentusiaster som hade letat sig ner till Studenternas IP denna fredagskväll. Stämningen var god på arenan och det märktes att säsongspremiären var efterlängtad från många håll. Musik spelades ur högtalarna inne på arenan, Siriusflaggorna fladdrade i vinden och lukten av hamburgare letade sig ända ut till köerna vid entréerna.

Det varma vädret gjorde att isen inte var i dess vanliga skick, skuggtemperaturen hade varit 15 grader tidigare under dagen, och i solen som gassade på isen under förmiddagen hade det varit 25 grader varmt(!). Ismakarna hade det senaste dygnet gjort ett fantastiskt jobb och fått isen var fullt spelbar, med tanke på de rådande förhållandena.

Gästande Villa tog ledningen i matchen redan i fjärde minuten, av junioren Martin Karlsson för att sedan utöka till 0-2 kort därefter. Fem minuter senare kunde Jimmy Lindgren till publikens stora glädje reducera till 1-2 efter att ha plockat ner en långboll från Patrik Eidenert och placerat bollen mellan benen på Thimfors i Villamålet. Han gjorde således säsongens första mål, inte nog med det, det var ett mål av hög klass vilket märktes tydligt på publikens glada tillrop.

Kort innan halvtid utökade Villa sin ledning till 1-3 genom David Andersson, på assist av David Karlsson, som då gjorde sin tredje poäng för kvällen.

Efter halvtidsvilan var det jämt spel i långa stunder och vid de tillfällen Villa skapade farliga lägen stod Henrik Kjellsson i Siriusmålet för fina räddningar. Jonas Eklund, som vi intervjuade före matchen kom in i försvarslinjen tidigt i andra halvlek och spelade resten av matchen, något han gjorde med bravur. Matchresultatet skrevs slutligen till 1-4 men känslan efter premiären var trots slutresultatet god.

Vi tackar Villa Lidköping för en fin match, publiken för deras fantastiska stöd och hälsar alla bandyälskare åter välkomna till Studenternas IP nästa söndag (1/11) kl 13.15 då Sirius tar emot Kalix.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 23 okt 2015 kl. 23:20

Annonser


51