Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2083
373bb357cc2ef28f764429672f0234be
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2015-12-09 19:30:37)

Foto: Anna Westin

Matchreferat Tillberga-Sirius

Det var en match som präglades av vilja och kamp över skönspel och korrekta passningar. Tillbergas nyförvärvet Rinat Shamsutov var delaktig i det mesta framåt för Tillberga denna kväll. 42-åringen stod för ett mål och två assist men det hjälpte föga när Viktor Broberg och Sirius var snäppet vassare. 

Det var dock Tillberga som fick den bästa starten på matchen. Efter fyra minuters spel passade Shamsutov fram till Martin Flodström som hittade nätmaskorna bakom en för dagen mycket välspelande Henrik Kjellsson. 

Sirius hade förra året Mattias Hammarström som utpräglad hörnskytt. Denna säsongen har den självklara skytten inte funnits där men Johan Jansson Hydling visade att utvecklingspotentialen finns. Johans andra hörnmål för säsongen kom lägligt i den 17:e minuten och innebar 1-1 vilket gav Sirius ny energi. En energi som Tobias Engstrand tog tillvara på i den 29:e minuten när kan sköt in ledningsmålet för de blåsvarta. Tillberga lyckades dock innan halvtid kvittera. Rinas Shamsutov målskytt efter pass från Jimmy Jansson. 

Sirius som de senaste matcherna haft svårt att hålla upp tempot i början av den andra halvleken visade denna match att en veckas uppehåll gjort gott. Tre minuter in i den andra halvleken hittar anfallsparet Kumpuoja/Broberg varandra. Kumpuoja med passningen och Broberg som målskytt. En kombination vi skulle få se längre fram i matchen igen.

Tobias Andersson utökade till 2-4 innan Tillberga, och har nu tre gjorde mål på två matcher. Robin Andersson reducerade till 3-4 för Tillberga och i det läget stod matchen och vägde. Tillberga pressade högt på Sirius som stundtals hade svårt att få till ett spel. Men i den 82:a minuten passade Kumpuoja ännu en gång fram till Broberg som med sitt andra mål för matchen utökade till 3-5, vilket även blev slutresultatet. 

Viktigt seger inför hemmamatch mot Vetlanda på fredag och dubbelmöten med Hammarby kommande vecka.

Nästa match för Sirius spelas på fredagen den 11/12 kl 19.00 hemma mot Vetlanda. I samband med matchen arrangeras ALM-dagen. Det är inte bara en svävare som kommer att finnas på plats på arenan. Det kommer även att finnas isjakter, isoptimister och isseglare på Studenternas IP. Är du också intresserad av hur man seglar på fruset vatten? Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen bjuder hela Uppsala på fri entré. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning, njut av tradition intill Fyrisån, se en svävare, isjakter och mycket mer. Vi hälsar er återigen hjärtligt välkomna till Studenternas IP. Hoppas vi ses där.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 9 dec 2015 kl. 19:30

Annonser


51