Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2144
a421cd15fd531019eaf119cd8eb5c5b5
TillbakaJohannes Camilton till vänster, Nils Bergström till höger. Foto: Edvin Hellsing (UPD: 2016-01-27 16:52:21)

Johannes Camilton till vänster, Nils Bergström till höger. Foto: Edvin Hellsing

Nils Bergström och Johannes Camilton uttagna till P19 VM truppen

22 spelare (19 utespelare och 3 målvakter) var på läger i Trollhättan 11-13 januari. Dessa har nu bandats ner till den slutgiltiga VM truppen, som består av 14 utespelare och 2 målvakter. I den truppen kom alltså båda Nils Bergström och Johannses Camilton från Sirius med. Nils är uttagen som ytterhalv och Johannes som offensiv mittfältare/forward. P19 VM spelas 5-7 februari i Trollhättan. P19 landslaget är det ända svenska laget som spelar VM på hemmaplan i år.

Redaktionen har pratat med Nils för att gratulera honom till platsen samt lyssna in hur tankarna går inför VM.
–Tack. Det kom lite oväntat faktiskt, jag är väldigt glad. Jag hade som mål att få vara med och representera Sverige även i P19 och nu är det klart att jag får göra det, vilket känns stort, berättar Nils.

Det kom oväntat alltså?
–Ja, det är hård konkurrens om platserna och alla spelare på lägret är duktiga bandyspelare. Just på min position, ytterhalv är det två spelare till som är riktigt skarpa. Vi kom med i laget alla tre, säger Nils.

VM på hemmaplan hör inte till vanligheterna, kommer du få med dig publik dit?
–Jag tror att både Mor och Far kommer med ner och tittar, eventuellt följer även min bror med. Det känns bra att ha deras stöd och det skulle vara roligt att få spela inför dem i den blågula tröjan, avslutar Nils.

Vi har självklart även pratat med Johannes inför VM i Trollhättan.
–Det ska bli grymt kul. Truppen är ganska lik P17 truppen vilket gör att man känner många av spelarna. Laget är inte likadant men stommen kvarstår, vilket jag tror är en styrka för oss, det hade varit svårare om man inte hade spelat med någon tidigare, säger Johannes.

Berätta om årets P19 landslag?
–Konkurrensen till den här truppen har varit riktigt hård, det är många väldigt duktiga bandyspelare i den här kullen. Tittar man till förra årets trupp var det många spelare födda 1997 som var med redan då. Mitt mål var att ta mig till VM, men jag visste samtidigt att det krävs riktigt bra prestationer för att lyckas med det.

Hur samspelta är ni?
–Många har som sagt spelat med varandra tidigare, men jag tror t.ex. att Finland har haft fler läger än vad vi har haft. Fördelen är att bandyn som klubblagen spelar i Sverige är förhållande lik från lag till lag, vilket gör att det är ganska lätt att sätta sig in i det spel vi vill spela. Vi har ett riktigt bra lag och som förbundskapten Håkan Rohlén har sagt sedan start är att vi ska göra detta tillsammans. Nu går vi för guld, avslutar Johannes.

Både Johannes och Nils var med i P17 landslaget förr förra säsongen (2013/2014) då de vann EM guld. Förra säsongen (2014/2015) var Johannes med på P19 landslagslägret och blev till slut reserv. Siriusmålvakten Ludvig Jonasson, född 1996 var med i laget, som kom hem från EM med ett guld.

Vi önskar Nils, Johannes och hela det svenska laget stort lycka till på VM i Trollhättan.

Se nyheten på Svenska Bandyförbundets hemsida här.

Se spelschemat för P19 VM i Trollhättan 5-7 februari 2016 här.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 27 jan 2016 kl. 16:52

Annonser


51