Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
570
ba9516c9a5503739ff89e5b4a5d0f133
Tillbaka (UPD: 2010-04-08 14:10:59)

Nu bygger vi bandyhall!

Det är ett stort steg in i framtiden för Uppsalabandyn även om investeringen är mycket liten jämförd med arenainvesteringarna i Uppsala och runt om i Sverige.  Det unika med bandyhallen är att det är ett ideéllt projekt från början till slut. Hallalliansen har med stöd av Uppsalas bandyvänner och massor med egen energi drivit projektet från start till beslut på 12 månader.

Men så komplicerat projekt hade aldrig kunnat lotsas genom den kommunala beslutsapparaten utan engagerade politiker och tjänstemän. Hallalliansen tackar politiker och tjänstemän för stöd och uppmuntran under den ibland svårbegripliga process som krävs i en kommunal demokrati.

Nu startar vi nästa fas – nu börjar byggprojektet och vi bygger hallen i egen regi. Enligt det kommunala beslutet krävs att vi upphandlar projektet enligt lagen om offentlig upphandling. Det är en ovanlig procedur för ideélla projekt men krävs i detta fall. Det betyder att de första 6-8 veckorna går till upphandlingar och att vi hoppas kunna sätta spaden i jorden i slutet på maj/början på juni  i år.

Vi uppskattar byggtiden till sju månader.  Det betyder att om allt går enligt plan så kan hallen kan stå klar till årsskiftet 2010/11. Säsongsstarten för bandybanan i Gränby försenas därmed två månader och det blir trångt på Studenternas en period. Men den olägenheten får vi ta för att säkerställa bandyns framtid i Uppsala. Kanske kan vi i stället förlänga säsongen 2010/2011 med spel hela mars i hallen stället.

Vi har också ett stort sponsorprojekt framför oss. Hallalliansen har lovat bidra med upp till tio mkr i sponsormedel och eget arbete.  Försäljningsarbetet pågår och intresset är stort att stötta bandyns utveckling i Uppsala. Det finns möjligheter för spelare, föräldrar, privatpersoner samt små och stora företag att bidra efter egen förmåga till hallbygget. Vi hoppas att Uppsalas bandyvänner stöttar vårt ideélla projekt med pengar och arbetsinsatser för att bygga bandyns framtid i Uppsala med bandyskolor.

Källa: www.bandyhall.nu

Posten senast uppdaterad 8 apr 2010 kl. 14:10

Annonser


51