Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
127
39fed3e8ef975e229e44d82c218e9629
Tillbaka

Målskyttarna Alexander Mayborn och Rolf Larsson

Oavgjort med mersmak

Sirius fina form under försäsongen ser ut att hålla i sig efter att man på tisdagkvällen spelade 2-2 mot ryska topplaget Jenisej på Studenternas IP. Så här i efterhand så känner nog Siriuskillarna att man borde vunnit matchen efter att ha haft en hel del klara målchanser i andra halvlek. Det var dock ryssarna, med bl.a. världsstjärnan Sergei Lomanov Jr, som började piggast. Dom visade inledningsvis prov på fin skridskoåkning och högt tempo. Detta var emellertid inget som verkade bekomma Siriusspelarna då försvarsspelet och aggresiviteten var på topp. Trots detta lyckades Jenisej genom "Lill-Sigge" göra 1-0 innan pausvilan. Sergei Lomanov
I början av andra halvlek tog Sirius mer och mer över spelet och kvitterade välförtjänt Jenisejs ledning efter en fantastisk prestation av nye Rolf Larsson. Rolf visade att han är den fartspelare som ryktet säger. Han slet sig loss, trampade förbi sina försvarare och sköt in kvitteringen till 1-1.
Fortsatt bra Siriusspel ledde fram till ledning till 2-1. Denna gången serverade Erik Sundin en framstormande Alexander Mayborn som i fart tog med bollen i djupled och sköt distinkt in ledningsmålet till Blå-svart. Efter 2-1 målet så fortsatte Sirius att hålla i bollen och en kvittering från ryssarna kändes en aning avlägset. Kivtteringsmålet kom dock efter en tilltrasslad situation där Sergei Lomanov slog in bollen ur dålig vinkel. Slutet av matchen blev ett ställningskrig, mycket på grund av att isen blev sämre och sämre.
Sammantaget gör Sirius en mycket bra insats och visar ännu en gång att de blir att räkna med i vinter. Kanske grämer sig Siriuskillarna över att man inte lyckades avgöra matchen genom att förvalta någon av de tre frilägena i andra halvlek.

Målskyttar
Sirius : Rolf Larsson, Alexander Mayborn
Jenisej: Sergei Lomanov 2

För Jenisej väntar nu World Cup i Ljusdal med fler matcher mot svenskt motstånd. Vi önskar våra vänner från Ryssland lycka till!

                           

Posten senast uppdaterad 21 okt 2008 kl. 22:37

Annonser


51