Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2025
dc79bd75e451d521a524e984ea32cd59
Tillbaka (UPD: 2015-09-11 12:14:06)

Oavgjort mot Tillberga

Sirius finländska spelare Markus Kumpouja och Joonas Peuhkuri var åter med i truppen efter spel med det finska landslaget. Tobias Engstrand och Mattias Widén spelade inte kvällens match på grund av sjukdom. Juniorerna Oscar Rönnqvist och David Thorén var med båda med och fick mycket speltid. Siriusmålet vaktades av Henrik Kjellsson, som flera gånger höll Sirius kvar i matchen med en rad fina räddningar. Precis som Tobias och Mattias vilade även Gustav Holmgren på grund av sjukdom. Junioren Ludvig Jonasson var reservmålvakt.

Matchens första minuter var avvaktande från båda lagen. Ett fåtal hörnor skapades men i övrigt var spelet mest koncentrerat till mitten av planen. Efter 13 minuter lyckades Jimmy Lindgren göra 1-0 till Blåsvart (som spelade gårdagens match i vita tröjor) efter ett lyft av Jakob Jenefeldt.

I 35:e minuten kvitterade Tillberga till 1-1 efter en välförvaltad 2 mot 1 situation. En kvart senare tog Tillberga ledningen med 1-2 på hörna. Tillberga gjorde även 1-3 på hörna. De rödklädda skapade totalt 13 hörnor under matchen, Sirius fyra. Sirius skapar däremot en del chanser, flera av dem efter fina lyft från Jakob Jenefeldt men lyckas inte hitta nätet bakom Tillbergas målvakt.

Efter en time out från Sirius lyftes spelet upp i banan, något som gav utdelning. I 73:e minuten reducerade Sirius till 2-3 efter en sidledspassning från Tobias Andersson som Markus Kumpouja distinkt placerade bakom Tillbergamålvakten. Sirius fortsatte att producera målchanser och var nära att göra ytterligare ett mål kort därefter, då på en fin frislagsvariant men Tillberga hann bryta anfallet i sista sekunden.

I den 83:e minuten kom Sirius efterlängtade reduceringsmål, även det från Markus Kumpouja klubba, detta efter en vacker frispelning av Patrik Eidenert.

I och med 3-3 resultatet mot Tillberga är Sirius förlustsvit under försäsongen bruten.

Nästa träningsmatch spelas mot Tellus i Relitahallen nu på söndag 13/9 kl 13.15. 

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 11 sep 2015 kl. 12:14

Annonser


51