Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1321
092c3b8093cd4b30052a9f8e8b8c92cd
TillbakaSirius krigade till sig en poäng i regnet (UPD: 2012-11-10 18:28:54)

Sirius krigade till sig en poäng i regnet

Oavgjort på Skarpe Nord

Med nästan tio plusgrader och duggregn rådde inte de bästa förutsättningarna för en bra bandymatch. De första tio minutrarna gick hyfsat när det gällde att spela bollen längs isen, med efter ungefär en kvart blev den knottrig och man var tvungen att slå långbollar. 

Kungälv börjar aggressivt och får ett skott på mål redan i första minuten. Sirius har en stabil defensiv, och särskilt Hellqivst och Hydling är tuffa i närkamperna. 

Efter ett par anfall åt båda håll får IFK hörna i andra minuten, en hörna som leder till 1-0 för hemmalaget. Målskytt Jakob Jenefeldt. 
Strax därefter åker Lars Fall ut tio minuter efter ett tveksamt domslut; ”slag på skridskon”. Men trots en man mindre trycker blåsvart på och skapar anfall. Kungälv å sin sida är snabba i sina kontringar och får även de ett par farliga chanser. Det råder nu en offensiv bandy, och än så länge rätt mycket spel längs isen. 

Det är Kungälv som även får nästa mål; efter en kanonräddning av Sälen sitter returen som Mikko Lukkarilla står för. 2-0 till IFK. 

Men Uppsalalaget ger sig inte och svarar med en reducering nio minuter senare då Viktor Broberg kliver fram och sätter en hörna skjuten av kapten Fall. 

Sista kvarten av första halvlek präglas av i stort sett bara långbollar och ett mycket chansartat spel pga. den dåliga isen. Detta leder till många mer eller mindre bra anfall åt båda håll. Ett sådant sitter för blåsvart då Wigren sätter bollen snyggt i mål, assist Viktor Broberg. 

Men IFK kommer igen, innan domaren blåser av matchen hinner Kungälv göra både 3-2 och 4-2, och dessutom får Sirius två utvisningar (Hellka och Mayborn). 

Början av andra halvlek liknar början av den första; bägge lagen trycker på och anfaller direkt och både blåsvart och IFK skapar en del farliga chanser. 

Spelet är fint att titta på de första minutrarna när isen är spelbar; särskilt Sirius står för ett riktigt tydligt och säkert passningsspel, särskilt Mattias Åhlén ser mycket säker ut i sitt spel. Men ju mer tiden går, desto mer slarv och misstag från båda lagen. 

Kungälv tar över ett tag och får farligare och farligare skott på mål, men Sälen gör som vanligt en kanoninsats i mål. Han räddar ett riktigt farligt skott som är nära att öka på Kungälvs ledning. Men istället är det Sirius som får nästa mål efter lite bök framför mål. Det är Andreas Eskhult som sätter bollen efter pass från Ilja Grachev. 

Kungälv kontrar direkt och det är riktigt nära att bli 5-3, men det blir istället en resultatlös hörna. 

Och i 78:onde minuten reducerar Sirius till 4-4, ännu en gång är det Viktor Broberg som målar, och då inget mer händer i matchen får Sirius med sig en poäng från Skarpe Nord.
 

Matchfakta:
Kungälv-Sirius (4-2)
Målen: 1-0 Jakob Jenefeldt (Jesper Larsson), 2-0 Mikko Lukkarila (Mikael Lindberg), 2-1 Viktor Broberg (Lars Fall), 2-2 Joel Wigren (Viktor Broberg), 3-2 Markus Kumpuoja (Jakob Jenefeldt), 4-2 Axel Ekholm, 4-3 Andreas Eskhult (Ilja Grachev), 4-4 Viktor Broberg (Ilja Grachev)
Publik: i.u.
Utv. min: 0-30


/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 10 nov 2012 kl. 18:28

Annonser


51