Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2268
0163f7f27f0d89ad81fd21bd644c787b
Tillbaka (UPD: 2016-11-11 14:13:43)

Olle Gabrielsson inför Villa hemma: ”Vi har visat i flera matcher mot tufft motstånd att vi kan vara med och bråka om poängen”

Villa Lidköping kommer från en storseger hemma mot TB Västerås och har under elitseriens inledning visat upp sin starka offensiv. Sirius kommer från en skön seger borta mot Gripen, en seger som satt relativt långt inne.

- Två poäng mot Gripen var otroligt sköna, det hade känts väldigt surt om vi inte hade fått med oss dem. Vi var otroligt bra första 30 min och där borde vi gjort några mål till, då hade nog matchen sett annorlunda ut. Nu hamnade vi i en tuff situation och till och med i underläge efter några minuter in i andra halvlek, men där skall vi absolut ta med oss styrka av att tro på vårt och att vi vänder tillbaka matchen igen, säger Sirius huvudtränare Olle Gabrielsson.

Morgondagens match är Sirius andra hemmamatch för säsongen, de tre senaste omgångarna har spelats på bortais. Motståndet har varit tufft och laget ska vara mycket nöjda med de tre poäng som inkasserats hitintills. Nu väntar alltså återigen tufft motstånd där förhandsfavoritskapet ligger hos laget på den andra planhalvan.

- Villa är ett otroligt bra lag med många stjärnspelare som är häftiga att titta på. Jag hoppas verkligen publiken förstår hur pass skickliga och läckra nummer som t.ex. Johan Esplund och Daniel Andersson kan bjuda på. Det kommer bli en rolig match att titta på! Vi kommer med gott mod och jag tycker att vi har visat i flera matcher mot tufft motstånd att vi kan vara med och bråka om poängen. Det gäller att vara effektiva när lägena dyker upp och fortsatt få ihop defensiven genom ett hårt jobb, säger Olle Gabrielsson som inför säsongsstarten av Elitserien tippade Villa som en stark kandidat till SM-guldet.

Fjolårets finallag startade väldigt starkt med en 5–0-seger mot Sandviken i premiären. Därefter har det blivit segrar mot Tellus och TB Västerås. I den tredje omgången blev det förlust mot Edsbyn på hemmaplan och i omgången efter blev det oavgjort mot Broberg/Söderhamn. 32 mål har det blivit framåt på fem matcher, näst flest efter serieledarna Vänersborg.  

- Villa har under väldigt lång tid haft sitt offensiva spel som sitt bästa vapen, anfalla med mycket folk och göra många mål. Sista åren tycker jag att de tydligare jobbar med ett strukturerat spel som resulterar i lite mindre avslut men deras förhoppning är att det skall vara i bättre lägen. Det gör också att de blir bättre i defensiven och ofta är fullt uppställda när motståndaren anfaller, fortsätter Olle Gabrielsson.

Senast Sirius spelade på Studenternas, i premiären mot Hammarby, bjöds publiken på en underhållande match i högt tempo. Imorgon lär publiken få uppleva något liknande när det återigen blir bandybaluns nere på Studan.

- Vi tror på vårt spel. Det är otroligt viktigt, vi är intresserade och jobbar med det hela tiden. Vi försöker hitta förbättringar och vrider och vänder lite i det för att utvecklas. Vår defensiv har varit bra, det är och kommer vara viktigt. Sen har alla våra nyförvärv gjort det väldigt bra och juniorerna har verkligen tagit klivet och visat att de håller för elitseriespel, avslutar Olle Gabrielsson med.

Elitserien, omgång 5
Sirius Bandy – Villa Lidköping
Lördag 12 november kl. 15:00
Studenternas IP

Köp din biljett till matchen här

Posten senast uppdaterad 11 nov 2016 kl. 14:13

Annonser


51