Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1832
466b5f8fc876802630a9d05634d419cb
Tillbaka (UPD: 2014-10-15 21:23:53)

Öppen Träning med Sirius Bandy blev en succé!

Vid 17:00 samlades A-laget i omklädningsrummet där Pelle Fosshaug höll en föreläsning och berättade om resan med det Somaliska bandylandslagets resa från Borlänge till bandy-VM i Irkutsk, Ryssland. Strax innan 17:30 hade de sista spelarna lämnat omklädningsrummet för att genomföra ett kortare gemensamt träningspass med Sirius P-16. Mycket övningar med pass och avslut var fokuset under de 30 minuter lagen tränade tillsammans. 

- Jag tycker de hade en bra kvalité. De är unga och säkerligen lite nervösa att få träna med A-laget för första gången. Sen går det alltid att nöta passningar, även på elitnivå, man blir aldrig helt komplett på den fronten. Kommer själv ihåg när man var yngre och fick träna med de som man haft som sina bandyidoler, säger Victor Lundberg. 

Vid 18:00 började musiken spelas genom högtalarna och ungdomar, föräldrar och hela det Somaliska landslaget klev på isen. Sammanlagt åtta målvakter fanns på plats som utmanades på mycket skott. Pelle Fosshaug hade snörat på sig skridskorna och gled runt och skrev autografer åt entusiastiska barn och ungdomar. Det Somaliska landslaget utmanades på smålags spel av ungdomar och A-lagsspelare. 

- Fantastiskt att det kom så mycket folk! Riktigt kul att få umgås och åka skridskor med så många glada barn och ungdomar. Vi spelare uppskattar dessa evenemang också då vi får chans att träffa alla olika sorters ungdomar, både de som gillar bandy och de som är där för att lära sig åka skridskor, säger Tobias Andersson. 

På mittplan fanns en soffgrupp utplacerad där det bjöds på kaffe och Sirius-TVs egna reporter Magdalena Carlstedt filmade och höll intervjuer. För att hålla energinivån uppe bjöds det på korv m. bröd och dricka från Sirius Bandy. Företaget B5 Sports fanns på plats och bjöd på uppskattade våfflor. 

- Det var en härligt fest dit alla var välkomna. Precis som vi ville ha det! En avslappnad stämning och ett uppskattat evenemang för alla åldrar, sammanfattar projektledaren Janne Sjonemark. 

Sirius Bandy tackar det Somaliska landslaget, alla besökande ungdomar, föräldrar, A-laget och inte minst sponsorerna som gjort detta möjligt att genomföra! 

<Alla bilder från årets Öppna Träning kommer upp inom kort> 

Posten senast uppdaterad 15 okt 2014 kl. 21:23

Annonser


51