Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
261
4c97d6f9fc13601f2e7965552cf3b576
TillbakaAndreas Eskhult (UPD: 2009-01-21 17:40:38)

Andreas Eskhult

Öppet brev från Andreas Eskhult till alla Siriusanhängare

Efter mycket skriverier i kvällstidingar och även TV- och radioinslag känner jag mig näst intill skyldig att förklara situationen med mina egna ord för er som inte förstått hur det ligger till.

För er som gärna hade sett mig i landslagsdressen och är fundersamma varför jag inte ställer upp kommer här förklaringen.

Efter fyra års frånvaro från landslaget och aldrig ett ord från förbundskaptenen blev jag smått förvånad över att jag nu blivit uttagen i VM-truppen. Självklart blev jag också väldigt smickrad och stolt. Förbundskaptenen klargjorde dock för mig att jag var i första hand tänkt som en backup-spelare. Jag var ett tredje altenativ bakom Murhén och Östling. Rakt och bra gjort av Jacobsson att säga hur det låg till. Han förklarade även att om jag tackade nej till att vara med truppen på plats under VM, skulle inte någon annan tagits ut som artonde spelare.
Jag tränar och spelar med Sirius näst intill sju kvällar i veckan under säsong. Med det i tanke kändes det inte rätt varken mot mig själv eller min familj att spendera en och en halv vecka på ett hotellrum.
 
 "Tvingas Nobba VM, ingen barnvakt"
 
Jag nämde i sista meningen i en intervju efter Västeråsmatchen att det inte kändes rätt att be min fru eller min mor att ta ledigt sju arbetesdagar för att jag ska ligga på ett hotellrum i Västerås. Media valde att hugga på barnvaksdelen, det måste varit nyhetstorka utöver det vanliga.
Självklart hade jag löst det med barnvakt, om jag nu var aktuell för spel.
Hade det varit mitt första landslagsuppdrag hade det varit en helt annan situation. Då hade jag ju självklart velat vara med för att se och lära.
Jag har spelat 41 Landskamper, jag är tacksam för varje match men skall jag vara med framöver vill jag bidra med någonting till gruppen.
Nu sitter jag i bussen på väg hem från Katrineholm efter att säkrat avancemang i cupen nästa säsong, vilket känns oerhört bra för våran fortsatta satsning mot nya höjder. Jag vill passa på att tacka alla er som har kommit ner till Studenternas i vinter för att ge och vara en del av Sirius Bandy.
Tillsammans kan vi skapa en "Uppsalaanda" inom idrotten i staden.
 
Vi ses på Studan / Andreas Eskhult

Posten senast uppdaterad 21 jan 2009 kl. 17:40

Annonser


51