Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1449
447c9fecd95fb04281d291c4123cd7ef
TillbakaSirius jublar efter mål. Foto: Kenta Jönsson (UPD: 2013-02-09 12:27:51)

Sirius jublar efter mål. Foto: Kenta Jönsson

Östra segrade mot Västra

En mängd företag var med och hjälpte till att skapa "Bandyfesten" när Västerås besökte Studenternas på fredagskvällen i snö och blåst. 2 375 personer fick se ett bra spelande Sirius plocka två pinnar mot Västerås, som hade svårt att få övertag om matchen.

Inledningsvis råder ett något avvaktande spel med ett par halvfarliga avslut från bägge håll. Andreas Eskhult är i bra form och startar direkt med att spela sitt klassiska spel med långa dragningar. I elfte minuten tar Sirius ledningen genom Viktor Broberg, på pass från Joel Wigren. 

Därefter ökar tempot efter den något lugna inledningen. Både Sirius och Västerås trycker på framåt och skapar avslut. Blåsvart är särskilt bra på omställningarna när det gäller att gå från anfall till defensiv. Västerås är å sin sida bra på att komma med fart i anfallen och skapa farliga chanser.

Sista kvarten av halvleken är dock relativt händelsefattig. Lägen skapas, men inga sitter, och vinden ställer till det en del, särskilt för Västerås som spelar i motvind, men trots det gör det bra. 

Andra halvlek startar direkt med ett offensivt spel. Västerås är det lag som har något övertag när det gäller offensiven. Efter 55 minuter har de skapat tio hörnor, dock är alla resultatlösa. Även Sirius är ineffektiva och bränner bland annat en straff. 

I 64:e minuten tar VSK timeout, och därefter lossnar målgörandet; fyra mål görs på tio minuter. Västerås reducerar till 1-1 genom Anders Bruun som till slut sätter en hörna för bortalaget. Men bara två minuter efter tar Sirius ledningen, återigen genom Viktor Broberg. 

Sedan kommer två snabba mål mot slutet; både 3-1 och 3-2 och spelet är irriterat och det blir många utvisningar åt båda håll. Efter flera chanser i slutet stänger till slut Niklas Hellqvist matchen då han stänker in en hörna. Sirius har därmed tagit en viktig seger i jakten på slutspel. 

Särskilt Eskhult och Säleby trädde fram denna match. Det syntes mycket av Eskhults säregna spel och han stod för många fina uppspel och snygga passningar. "Sälen" räddade många hårda Västeråsskott. 

Matchfakta:
Sirius Bandy-Västerås SK 4-2 (1-0)
Publik: 2357 
Hörnor: 5-14
Utv min: 50-40

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 9 feb 2013 kl. 12:27

Annonser


51