Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
274
8fdff9cccd5ce1b2af25523a0ef8c7f0
Tillbaka (UPD: 2009-01-30 11:22:59)

P-97 spelar Knatten-Cup

Förra fredagen startade äventyret för Sirius P-97. 9 killar och 5 tjejer satt förväntansfullt i bilarna och småsnackade. Efter någon timmes resa kommer de fram till Sandviken och inkvarterar sig i skolan i skuggan av Järnvallen. Året innan var samma lag med, men var uppdelade i två lag. Då slutade lagen 5:a och 3:a.

Knatten cup är en av Sveriges största 7-manna cuper och i år är endast ett lag anmält och säger sig ha en chans att vinna i år.

Första matchen går av stapeln vid niotiden på fredagskvällen och motståndarna skall bli Sandvikens AIK. Efter en medioker match står SAIK som vinnare med 3-2 och ett nedstämt och revansch suget lag gör sig redo för en natt med en del vila men mest med bus. Under lördagen skall två matcher spelas och spelarna vet att det krävs två vinster för att komma till kvartsfinal på söndagen. Snön vräker ned och ismaskinerna jobbar på högtryck. Det skridskoskickliga Sirius deppar men lyckas ända vinna mot Helenelund och Söråker. Kvartsfinalplatsen är säkrad och 14 trötta spelare går och lägger sig för hämta igen krafterna.

Under söndagen fortsätter snön att falla och spelarna tvingas att slå mer långbollar. GT-76 står för motståndet i kvarten men de visar sig vara en munsbit för de hungriga Siriusspelarna. I semifinalen väntar Gustavsberg som i sin kvart hade slagit Bajen i en jämn match. Matchen är ganska jämn men Sirius bredd och skridskoskicklighet visar sig avgörande och de vinner tillslut klart. Finalen närmar sig och nerverna dallrar. Motståndarna är Falun BS och har övertygat med segrar mot bland annat SAIK. Matchen är välspelad och båda lagen visar upp en stor skridskoskicklighet och spelförståelse. När domarna blåser av slutsignalen är ställningen oavgjord och en sudden-death väntar. Spelet är jämt och böljar fram och tillbaka. Efter fem minuter lyckas dock Falun tryck in segermålet. Efter prisutdelningen, där "Knatten" själv delat ut priserna, återstår bara dusch och städning av sovsalen. Stämningen är lite låg men efter hand börjar spelarna att komma över förlusten och inse att de faktiskt kom tvåa i Knatten cup, vilket inte är kattskit. Innan hemfärden intas en välbehövlig pizza och planerna inför nästa cup börjar ta form. UNT-cupen skall spelas om två veckor och lagets mål är att ta hem seger i två klasser, killarna i p-97 och tjejerna i p-98. Spelare och ledare kommer tillbaka till Uppsala vid 19-tiden, trötta, småslitna men ganska nöjda med sin insats i Knatten Cup -09.

Tack alla spelare, ledare och supportrar för en rolig helg i Sandviken.

Erik Molin

Ps. Nedan finns en länk till SR där tjejerna i P-97 blir intervjuade i ett inslag om tjejbandy

http://www.sr.se/cgi-bin/p1/kanalarkiv.asp?ProgramId=1637&NrOfDaysInArchive=7

(Inslaget om flickbandy börjar efter 36 min in i Studio Ett, fredag den 23/1.)

Posten senast uppdaterad 30 jan 2009 kl. 11:22

Annonser


51