Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2152
9ba5c2efcfb184f498c9f6055d7dc143
Tillbaka (UPD: 2016-02-08 09:41:45)

P13 slutsegrare i Borlänge Bandy Cup 2016

Vi har haft en fantastisk helg tillsammans med hela truppen (två återbud p.g.a sjukdom). Vi siktade högt och hade ett gemensamt mål och det var att ta hem priset till den förening som ”är ett föredöme för bandysporten såväl på som utanför planen”. Priset gick slutligen till Rättvik, i vad vi tror, mycket hård konkurrens. Grabbarna gjorde sitt yttersta men det räckte inte riktigt denna gång. 

Vår laganda, organisation och inställning räckte däremot till en cupseger i den 30e upplagan av Borlänge Bandycup. I cupen deltog totalt 20 st lag bl.a. Västerås, Tillberga, Falun, Ljusdal, Vänersborg, Vetlanda, Villa Lidköping, Tranås, Solberg och Botnia. Efter en säker gruppseger startade söndagens slutspel som visade sig skulle bli betydligt tuffare. Kvartsfinal mot Falun, en snömatch som vi lyckades vinna med 4-3. I semifinalen ställdes vi mot Spånga, även där blev det en uddamålsseger, 5-4. Därefter väntade en kort vila under tiden isen preparerades inför finalen. 

Finalen blir något utöver det vanliga, vi mötte Botnia från Finland och hamnade i underläge med 0-2 i halvtid. Vi gjorde en makalös upphämtning till 2-2 i andra halvlek och tog över taktpinnen och hade några lägen att kunna avgöra matchen under fulltid. Det var fortfarande oavgjort efter fyra förlängningshalvlekar om 5 min. Vår hejarklack bestående av föräldrar såg märkbart tagna ut. Vi vann till slut en mycket spännande straffläggning och glädjescenerna som utspelade sig på isen när grabbarna tillsammans höjde bucklan var fantastiska.

Förra helgen har på många sätt bidragit till att vi tagit ett steg till i vår utveckling. Under cupen sattes lagmoralen på ordentliga prov och grabbarna visade att vi har en tåga och laganda utöver det vanliga. Vid sidan av planen har vi lärt känna varandra ännu mer och försökt att på bästa sätt visa upp laget och föreningen från vår bästa sida.

Ledarstaben är stolt för grabbarnas insats både på och vid sidan av planen.

Mattias Tapper
Manager, Sirius Bandy P13

Posten senast uppdaterad 8 feb 2016 kl. 09:41

Annonser


51