Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2251
786a611dc044e02b0d31ef4a8c747544
Tillbaka (UPD: 2016-10-29 13:58:35)

Poäng i premiären mot Hammarby inför storpublik

Sirius hade den första riktigt farliga målchansen i matchinledningen när Markus Kumpuoja kom fri mot Hammarbys målvakt Patrik Hedberg. Hedberg stod då för en av kvällens många fina räddningar. Det var gästerna som skulle komma att ta ledningen i matchen för i den nionde spelminuten fick Henrik Kjellsson i Siriusmålet se sig överlistad efter att Adam Gilljam styrt in bollen i mål på ett inspel från Pelle Einarsson.

Kort därefter låg bollen återigen bland Kjellssons nätmaskor men då hade Hammarbys Kalle Mårtensson tagit hjälp av sin skridsko för att få bollen över mållinjen så målet blev bortdömt. I den 19:e spelminuten spred sig äntligen jublet över Studenternas när David Thorén snappat upp en hörnretur från Markus Kumpuoja och drämt in kvitteringsmålet. 1–1 stod sig halvleken ut.

Kort in på den andra halvleken tog Sirius över kommandot på resultattavlan genom Teemu Määtä, som serverades en fantastisk framspelning av Lars Fall. Määttä dundrade sedan in sitt första mål för klubben bakom en chanslös Hedberg i gästernas mål och Studenternas exploderades av glädjevrål. Det såg länge ut som att Sirius skulle ta hela poängpotten som stod på spel men med bara fyra minuter kvar av ordinarie matchtid lyckades gästerna få in ett kvitteringsmål efter en snabb omställning. Adam Gilljam drev snabbt upp bollen på offensiv planhalva och passade sedan David Pizzoni-Elfving som drog till ett stenhårt skott som Kjellsson inte kunde mota. Slutminuterna blev sedan dramatiska. Kumpuoja hade möjlighet att ge Sirius ledningen, och troligtvis segern, när han kom helt fri mot Hedberg men återigen gjorde Hammarbys målvakt en fenomenal räddning. Hammarby fick sista chansen i matchen efter att de med bara några sekunder kvar av matchen tilldelats en hörna. Robert Rimgård hann bara ta emot bollen från hörnan sedan blåste domare Niclas Skog av matchen, Rimgårds efterföljande skott for rakt upp i nättaket så protesterna från Hammarby var stora direkt efter slutsignalen. Matchen slutade 2–2 och lagen fick dela på poängen efter en mycket underhållande premiärmatch. Sirius huvudtränare Olle Gabrielsson är nöjd med resultatet även om han tyckte att de var värda att vinna.

- Jag är jättenöjd och stolt över prestationen vi gör därute, sen utifrån hur matchen var så tycker jag att vi var värda att vinna. Det känns lite tufft, det är många huvuden inne i omklädningsrummet som inte är jättenöjda med att få med sig en poäng. Vi hade ett antal lägen för att vinna matchen men det här kommer vara en bra match för oss på sikt, vi gör det riktigt bra idag, säger Sirius huvudtränare Olle Gabrielsson efter matchen.

Posten senast uppdaterad 29 okt 2016 kl. 13:58

Annonser


51