Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1966
987e4d9ca50b08f45b8b9b992d605aba
Tillbaka (UPD: 2015-03-03 02:18:25)

Sammanfattning av P16s semifinalgruppspel i Västerås 28/2-1/3.


- Vi har kämpat med att försöka sträcka ut en annars ganska intensiv men för kort bandysäsong till max, och lyckades med det genom att i ABB Arena i Västerås i helgen kvalificera oss för en finalmatch, säger Håkan Karlström och fortsätter: 

- I den ena av två semifinalgruppspel spelade vi mot och lyckades besegra. Västerås SK 3-1, Åby-Tjureda 2-1 och IFK Kungälv 9-1. I finalen, som spelas på söndag 8/3 kl. 13.00 i Örebro och Behrn Arena får vi möta Bollnäs GIF som i sin tur gick segrande ur det andra gruppspelet som spelades i Lidköping. Bollnäs har vi haft i vårt seriespel (norra) i år och förlorat båda matcherna. Vi har genom åren ända sedan 7-manna tiden haft jämna drabbningar mot Bollnäs och så känns det även nu som det kommer att bli.

Helgens äventyr började med en samling vid Relitahallen kl. 14. I minibussar tog sig laget till Västerås för incheckning på Scandichotell som var helgens baspunkt. En för många rätt häftig grej var att Helsingborg IF med Henke Larsson som coach bodde på samma hotell. Bilder på Henke och bandykillar från Sirius florerar just nu runt i rymden. Vid en samling i ett konferensrum på hotellet pratade laget om sina ledord, och betonade några stora frågor som de ständigt försöker lyfta inför matcher för att det skall bli så kul som möjligt att lira.

* Inställning. Vi benade ned den till den inställning som vi vill skall gälla runt alla killars deltagande på match. Att ingen skall behöva åka runt på isen och känna sig stressad, ängslig och rädd för att göra fel, alla misslyckas ibland med en passning eller skott men att man med rätt inställning, hur mycket oflyt man än har alltid kan göra jobbet.

* Ödmjukhet.  Att man skall vara ödmjuk och ha rätt inställning till sin position/roll i laget och förstå att i lagidrott funkar det inte om man inte gör det tillsammans, både defensivt och offensivt, att man jobbar för att försöka följa den spelidé som vi på träningarna nu har tjatat om under några år och att man är spelinriktad.

* Tillsammans. Att vi gör det tillsammans! Gör mål tillsammans, tar ett skott i magen tillsammans, förlorar tillsammans och vinner tillsammans.

* Fokus. Att vi försöker fokusera på saker som vi själva kan påverka och inte lägga krut på domarna och hur motståndare beter sig. Att en som inte går att reta upp upplevs som urstark!
Det känns som helgens 3 matcher i Västerås har varit några av våra hittills absolut bäst genomförda laginsatser och vi tycker att det att grabbarna verkligen försökte jobba efter ledorden som vi innan matcherna snackade om i lektionssalen.

Vi önskar spelarna ett stort lycka till i SM-finalen! 


Posten senast uppdaterad 3 mar 2015 kl. 02:18

Annonser


51