Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1732
b3980e9a73b423da7a1de75bcfc8e2dd
Tillbaka

Sirius tog två pinnar mot Nässjö i kvalmatchen.

Sirius tog två pinnar mot Nässjö i kvalmatchen.

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Seger i andra kvalmatchen

Nässjö börjar offensivt direkt och tar ledningen efter bara dryg tre minuter genom Oskar Henriksson. Spelet håller de första minutrarna högt tempo och Sirius försöker replikera. Kvitteringsmålet kommer åtta minuter senare genom Viktor Broberg på pass från Robin Olsson.

Men Nässjö fortsätter att trycka på och ger allt för att återta ledningen. Dock gör laget en del misstag som Sirius utnyttjar, men hemmalaget får inte riktigt till offensivt. Istället gör Nässjö ytterligare ett mål på hörna i den sextonde spelminuten. Därefter avtar tempot i spelet något och det skapas inga riktigt heta chanser.

Tio minuter efter Nässjös 2-1-mål får dock Niklas Hellqvist en kanonträff på en hörna som sitter till 2-2. Kort därefter övertar Sirius ledningen när Joel Wigren sätter 3-2. Blåsvart hinner göra ytterligare ett mål innan paus. Detta genom Daniel Sandberg som lyckas få in bollen från snäv vinkel. 

I andra halvlek är Sirius mer på hugget och öppnar med ett mål efter fem minuter. Det är Ilja Grachev som sätter femman. Men Nässjö är fortfarande med i matchen; bortalaget reducerar till både 3-5 och 4-5 på bara några minuter. Sirius tar därefter över ett tag och drar iväg till 6-4 och 7-4.

Men Nässjö ger sig inte och Sirius får kämpa in i det sista för att stoppa smålänningarna. Bortalaget gör två hörnmål och ställningen är 7-6 när det återstår några minuter av matchen. Trots två riktigt farliga lägen för Nässjö lyckas Sirius hålla igen och behålla ledningen matchen ut. Ytterligare två pinnar i kvalserien alltså.

Nästa möte blir borta mot Kalix på söndag den 2 mars. Därefter väntar hemmamatch mot samma lag onsdagen den 5 mars. 

Matchfakta:
Sirius-Nässjö 7-6 (4-2)
Publik: 686
Målskyttar Sirius: Viktor Broberg (3), Niklas Hellqvist, Joel Wigren, Daniel Sandberg, Ilja Grachev
Utv. min: 10-10

/Magdalena Carlstedt


Posten senast uppdaterad 3 mar 2014 kl. 10:02

Annonser


51