Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
540
32bda8bd3c4caf6ad9b8f9d71ded2126
TillbakaAndreas Werner krutar på mot Svensson. (UPD: 2010-02-15 10:44:01)

Andreas Werner krutar på mot Svensson.

Sirius - Edsbyn, ett nytt försök.

Vem minns inte semifinalserien från i fjol, en gastkramande tillställning där Sirius lyckades med miraklet att besegra svenska mästarna i självaste byn. Matchserien började på Studan och den matchen avgjorde Christian Mickelsson i fölängningen. Tyvärr spelade han då i den röda tröjan. Därefter åkte Sirius till Edsbyn och inte många hade förväntat sig att Sirius skulle ha en chans att vinna i Byn. Men den gången var det Erik Sundin som avgjorde till Sirius fördel. I match nummer tre vann Edsbyn återigen och det stod 2 - 1 till Edsbyn. För att hålla serien vid liv var Sirius tvungna att vinna hemma i den nästkommande matchen.

Närmare 9000 personer hade sökt sig till Studan och inte på många år var bandy så hett som det var just då i Uppsala. Bandyfinalen må vara ursäktad men sådant tryck som det var på läktarna då har inte setts på år och dag. Sirius förlorade tyvärr matchen men den publika inramningen gav sin karaktär på matchen.

Därefter valde flera edsbyspelare att lämna Byn för andra lag. Den största "snackisen" i media var nog Per Hellmyrs och Pär Törnbergs klubbyte till ärkerivalerna, Bollnäs. Men även Sirius lyckades med konststycket att knyta till sig en edsbyspelare, nämligen Christian Mickelsson och det gladde säkert många supportrar att Christian valde att flytta "hem" igen.

Edsbyn kommer till NCC Studenternas efter att i den senaste matchen besegrat Vetlanda i en jämn match. Jocke Hedqvist kunde avgöra i den 97:e (!) matchminuten och då genom straffslag. Sirius vann, som bekant, den viktiga bortamatchen mot Katrineholm. Edsbyn dras med skador på ett antal spelare och troligen spelar inte Daniel Liw. Frågetecken råder också kring Fredrik Åström och Peter Törnberg. Sirius har inga skador i truppen.

Ett gammalt minne som dök upp i mitt huvud var att Edsbyn en gång i tiden skrinnade in på isen, iklädda täckvästar. Varje spelare bar en väst med en bokstav på och när de därefter ställde upp sig på ett långt led brevid varandra gick det att läsa EDSBYVERKEN. Snacka om pr-värde då jag fortfarande minns ett så banalt pr-trick.  

Siriusbandy.se hälsar alla supportrar, medarbetare och samarbetspartners välkomna till tisdagskvällens bandymatch.

Lars Dahlström

Posten senast uppdaterad 15 feb 2010 kl. 10:44

Annonser


51