Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2328
fb1e7ec16fb50fd72af874ea16f2a2e7
Tillbaka (UPD: 2016-12-29 17:02:16)

Sirius Bandy P14 klara gruppspelssegrare i Skobes Cup - Utslagna i semifinalen

Dagen innan avfärd mot årets upplaga av Skobes Cup hade Sirius Bandys P14-lag samling på Studenternas, i samband med A-lagets hemmamatch mot Vetlanda BK. Lagets mentor från A-laget, Johan Jansson Hydling, tittade in hos killarna i deras omklädningsrum och önskade laget lycka till. Även A-lagets lagkapten Lars Fall kom in och hälsade på grabbarna innan lagets cupgenomgång startade.

- Både Johan och Lars är mycket fina föredömen som killarna ser upp till, säger Mattias Tapper, tränare för Sirius Bandy P14. 

Därefter bar det av mot Katrineholm och Backavallen för laget som senare under eftermiddagen deltog på cupinvigningen med nationalsång och fyrverkerier. Första gruppspelsmatchen spelades mot Vetlanda, en typisk premiärmatch med mycket nervositet. Efter underläge med både 0-1 och 1-2 lyckades Sirius vända och i paus hade Sirius en 3-2-ledning. Med två snabba mål i början på andra halvlek skapade Sirius sig en tremålsledning. Vetlanda arbetade sig sedan in i matchen och vid ställningen 6-5 stod matchen och vägde igen. Sirius vann till slut rättvist genom att göra ytterligare två mål. 

Den andra cupdagen startade tidigt för killarna med väckning kl 05:45 för en obligatorisk morgonpromenad innan frukost. Klockan 07:50 var det dags för avslag mot Villa Lidköping, en match som Sirius vann stabilt med klara 5-0. Därefter var det kort vila för laget som redan vid lunchtid skulle ställas mot hemmalaget Katrineholm. Matchen spelades i kraftig blåst vilket gjorde det mycket svårspelat för bägge lagen. Efter ledning med 2-0 i halvtid lyckades Sirius sedan gå ifrån till 6-0 med vinden i ryggen.  

Den sista gruppspelsmatchen spelades mot Spånga/Bromsten, två lag som har mötts ett flertal gånger genom åren och kan varandra väl. Sirius vann matchen med 3-0 efter två mål av Samuel Thorsell och ett mål av Arvid Tapper, Tappers 11:e mål den här turneringen. Segern innebar en förstaplacering i gruppen med imponerande 18-5 i målskillnad.

- Vi fick ta emot sms-gratulationer från Hydling som även gav killarna direktiv om tidig sängläggning, säger Mattias Tapper.

Klockan 08:00 igår, onsdag, spelades semifinal mot Falu BS. 

- Vi har genom åren spelat några avgörande och tuffa matcher mot Falun som vi lyckats vinna. I den här matchen mötte vi ett oerhört disciplinerat och taktiskt Falun som anammat ett mycket lågt försvarsspel och en offensiv med en hel del långt spel med både lyror och målvaktsutkast. Vi lyckades inte komma igenom Faluns kompakta försvarsspel samtidigt som vi hade bekymmer defensivt med deras långbollar, säger Mattias Tapper.

Matchen slutade 2-3 till Falu BS vilket innebar match om tredjepris mot Villa Lidköping som förlorade deras semifinal mot Blåsut.

Vi äger större delen av matchen men lyckas inte riktigt i dem avgörande lägena både offensivt och defensivt, samtidigt som Villas kollektiv och jämnhet tar ut sin rätt, säger Mattias Tapper.

Villa Lidköping vann semifinalen med 4-2 och cupspelet tog därmed slut för Sirius. Vi fick se många fina individuella prestationer men även ett bandyspel som stundtals håller väldigt hög nivå.

- Några av våra anfall är som hämtade ur skolboken bandy och man blir så klart stolt när vi får beröm från publik och ledare i andra lag för grabbarnas bandykunnande. Tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen för något pris den här gången. Vi tar med oss nya erfarenheter från detta cupäventyr som vi kommer att ha stor nytta av i framtiden, avslutar Mattias Tapper med.

Sirius Bandys Arvid Tapper blev utvald till turneringens bästa mittfältare/forward med bl.a. 12 mål på sex spelade matcher. 

Posten senast uppdaterad 29 dec 2016 kl. 17:02

Annonser


51