Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
146
89443457a636b36226f6a21259d26069
Tillbaka

Tremålsskytten Alexander Mayborn

Sirius besegrade IFK Kungälv i hemmapremiären med 7 - 4

I inledningen bjöd Studenternas IP på bra förutsättningar att spela bra bandy och Sirius visade upp ett brilliant spel direkt, där bollen passades till spelare med fart. Mittfältet hittade många spelvägar och fick igenom bollar till forwards. Ett exempel på detta skedde redan i femte matchminuten då Viktor Broberg var igenom men tyvärr blev det inget mål den gången. Sirius spel gjorde att kungälvsspelarna fick ta frislag långt nere på deras egna planhalva. Sirius hade flera bra lägen att göra första målet men hemmapubliken fick vänta ett litet tag på första målet i hemmapremiären. Kungälv var inte alls ofarliga och en snabb spelvändning var nära att ge Kungälv ledningen, men Jakob Säleby räddade den situationen. Målfyrverkeriet skulle komma, i dubbel bemärkelse. Alexander Mayborn gjorde 1 – 0 till Sirius och publiken bjöds på ett fyrverkeri som sköts upp utanför plan. Mayborn bjöd senare på målfyrverkeri genom att göra två mål till, innan matchen var över.

Efter ledningsmålet bjöd Sirius upp ett propagandaspel och hade många chanser att göra 2 – 0 och målet skulle till slut komma. Andreas Werner sköt ett skott utifrån, som satt i burgaveln. I det här skedet spelade Sirius mycket bra och det kändes som om de var på väg att punktera matchen men IFK Kungälvs Mikael Vaihela ville annat, då han kom helt fri med Jakob. 2 -1 och mer nerv i matchen. Sirius fortsatte att spela mycket bra och Kungälv åkte på två utvisningar. Detta gjorde att det blev stora ytor, som Erik Sundin tog tillvara på och gjorde 3 -1. En soloraid  av Erik. Kungälv hade då inte mycket att sätta emot Sirius spel. 3 – 1 stod sig sedan halvleken ut. Sirius hade många målchanser och med "normal" utdelning borde det ha varit minst ett par mål till. Men varför punktera en match när man kan hålla spänningen vid liv en halvlek till, för spänning skulle det bli.

I andra halvlek syntes det att Kungälvspelarna hade fått andra direktiv av tränare Roger Knöös. Kungälv satte press på Sirius bollhållare högre upp i banan, vilket gjorde att Siriusspelarna inte fick lika stora ytor att bygga upp spelet på. Samtidigt kom regnet och gjorde planen svårspelad för Sirius "spelande" spel. Men 4 – 1 skulle komma. Det var kapten Pirre Roos som sköt bollen i mål. Kanske Siriusspelarna trodde att matchen nu redan var vunnen, men segervrålet hade knappt tystnat innan Kungälv hade reducerat två gånger om och tillslut också kvitterat till 4 – 4. Daniel Gratjev var en stor tillgång för sitt lag och bidrog till stor del själv att det var kvitterat. Helt plötsligt var det en helt öppen historia. Spelet stod och vägde. IFK Kungälv hade redan börjat vinna "andrabollarna" och Sirius uppspel gick inte hela vägen fram.

5 – 4 gjordes sedan av Alexander Mayborn, efter en soloåkning. Strax därefter blev även Viktor Broberg helt frispelad och från sin högerkant gjorde han inget misstag då han gjorde 6 – 4. Kungälvsspelarna började hänga med huvudena och hade mer eller mindre redan gett upp då Alexander gjort sitt tredje mål för dagen. 7 – 4, vilket blev kvällens slutresultat.

Sirius började matchen i mycket högt tempo och höll bollen bra inom laget. Spelet på mittfältet var variationsrikt och bjöd på många delikatesser i publikens smak. Efter matchen berättade Alexander att Sirius vill spela ett finessrikt spel som underhåller publiken och Hemsidan är beredd att hålla med. Skönspel blandat med nerv och som tillslut slutade lyckligt för IK Sirius. Drygt 1000 personer på läktarna njöt av underhållningen och ser gärna att fler sluter upp och ser bra bandy vid nästa hemmamatch, som är på söndag.

IFK Kungälvs tränare, Roger Knöös var inte nöjd med sitt lags prestation, som han tyckte underpresterade även om de idag spelade bättre än vad de gjorde mot Sirius i Svenska Cupen. På frågan om hur det känns att åka över andra sidan Göta älv och spela bandy inomhus i Surte så var han positiv. Det har gett 3 ispass inomhus i veckan sedan mitten av augusti. I kväll räckte inte Kungälvs bandykunnande till men de kommer säkert att vinna en hel del matcher, när spelet går deras väg.

Mats Söderman var mycket nöjd med lagets spel de första 25 minuterna samt arbetsinsatsen som gjorde att Sirius kunde gå ifrån och till slut vinna matchen.

Hemsidan vill även lyfta fram Andreas Werner, Viktor Broberg och Niklas Hellqvist. Ja, kanske till och med hela laget för dess oerhört vackra spel under första halvlek.


Elitserien: IK Sirius BK - IFK Kungälv 7-4 (3-1)

Matchnr

0200001010

Tid

2008-11-12 19:00

Plats

Studenternas IP 1 - Bandy

Publik

1043

Händelser

Tid

Spelare

8

  1 - 0

Mål (spelmål)

Alexander Mayborn, IK Sirius BKPassning

Erik Sundin, IK Sirius BK

14

  2 - 0

Mål (spelmål)

Andreas Werner, IK Sirius BKPassning

John Nilsson, IK Sirius BK

30

  2 - 1

Mål (spelmål)

Mikael Vaihela, IFK KungälvPassning

Anders Liw, IFK Kungälv

42

  3 - 1

Mål (spelmål)

Erik Sundin, IK Sirius BKPassning

Andreas Werner, IK Sirius BK

54

  4 - 1

Mål (spelmål)

Pierre Roos, IK Sirius BKPassning

Joachim Boive, IK Sirius BK

55

  4 - 2

Mål (spelmål)

Patrik Johansson, IFK Kungälv

58

  4 - 3

Mål (spelmål)

Daniel Gratjov, IFK KungälvPassning

Stefan Nordén, IFK Kungälv

66

  4 - 4

Mål (spelmål)

Daniel Gratjov, IFK KungälvPassning

Stefan Nordén, IFK Kungälv

73

  5 - 4

Mål (spelmål)

Alexander Mayborn, IK Sirius BKPassning

Lars Fall, IK Sirius BK

80

  6 - 4

Mål (spelmål)

Viktor Broberg, IK Sirius BKPassning

Lars Fall, IK Sirius BK

88

  7 - 4

Mål (spelmål)

Alexander Mayborn, IK Sirius BK

Utvisningar

IK Sirius BK : 3 x 10 minuter

IFK Kungälv : 6 x 10 minuter

Laguppställningar

4.

Olle Gabrielsson

5.

Pierre Roos

7.

Andreas Werner

8.

Erik Sundin

9.

Niklas Hellqvist

10.

Viktor Broberg

11.

Lars Fall

12.

Andreas Eskhult

16.

Alexander Mayborn

19.

John Nilsson

22.

Håkan Kyller

24.

Jesper Bergelin

27.

Joachim Boive

34.

Jakob Säleby

 

4.

Patrik Johansson

6.

Anders Liw

7.

Glenn Skoglund

9.

Mikael Vaihela

10.

Stefan Nordén

11.

Mattias Olausson

17.

Jakob Jenefeldt

18.

Simon Stenvall

20.

Mattias Johansson

22.

Patrik Ewerstein

77.

Johan Rolén

82.

Daniel Gratjov

83.

Mikael Lindberg

85.

Pekka Rintala

86.

Fredrik Johansson

Domare

Ronny Andersson

Håkan Birgerson

Peter Hampus

Källa: www.svenskbandy.se

Posten senast uppdaterad 13 nov 2008 kl. 10:22

Annonser


51