Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
447
30cb180be804710d393301219a6d6025
Tillbaka (UPD: 2009-11-12 10:30:14)

Sirius besegrade Vetlanda med 3-1.

Inledningsvis bjöd båda lagen på en underhållande bandy och många målchanser åt båda hållen, men två storspelande målvakter kom att se till att målen uteblev helt i den första halvleken. I samband med att Vetlanda fick ett par utvisningar kunde Sirius ta ett tydligare tag i matchen och hemmapubliken vädrade mål. Men Vetlanda var väl samlat i sitt försvar och såg till att Sirius inte kunde få in bollen i mål, trots många fina lägen. Jonas Persson storspelade i VBK-målet och räddade Vetlanda från flera givna mål.

Men det märktes tydligt att Sirius var taggat och ville visa hemmapubliken att debaklet i Sandviken var en tillfällighet. Därför kom 0-1 målet som en kalldusch för alla fans och spelare. Efter att Sirius tappat bollen på egen planhalva, (bollen studsade illa på den ojämna isen) kunde Tomas Knutsson göra första målet, på pass från Andreas Lysell. Sirius fortsatte dock att spela sitt spel och chanserna kom att avlösa varandra. Sirius fick en hörna som gav resultat. Erik Sundin tog tillvara på en målvaktsretur och sköt in 1-1 målet från nära håll. Det blev startskottet för Sirius lilla målkavalkad. På fyra minuter gjorde Sirius 3 mål. 2-1 målet gjordes av Mattias Wiberg, på pass av Andreas Werner. Skönt att se att Mattias är tillbaka efter sin ögonskada, och som han spelade. Mattias var spelsugen och kämpade hårt rakt igenom hela matchen. Matchens dominant, Andreas Eskhult sköt ett välplacerat skott som därefter resulterade i 3-1 målet. Härligt att Andreas till slut fick utdelning för sitt brillianta spel.

Sirius försvarsspel var magnifikt och tillät inte VBK att komma fram till speciellt många målchanser. Joachim Boivie slet kopiöst mycket och fick Arbetsklädshusets utmärkelse ”Matchens blåställ”. Stor eloge till laget för det mycket utomordentliga försvarsspelet.

Siriustränaren Olle Gabrielsson sa efter matchen att det var en gedigen laginsats där lagets försvarsspel var mycket utmärkt. Olle sa också att det är en bit kvar till den form som Sirius visade upp i våras, men att det ser mycket lovande ut. Hela laget pumpade på i 90 minuter. Lars Fall sa att det var mycket skönt med segern och att det var mycket energi som skulle ut. Det kunde de 1213 personerna på läktarna se att så var fallet.

Nästa hemmamatch är på tisdag, då Sirius tar emot Vänersborg. Dessförinnan spelar Sirius match på fredag, mot Hammarby, på Zinkensdamm.

Lars Dahlström

Posten senast uppdaterad 12 nov 2009 kl. 10:30

Annonser


51