Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
153
609d36df48a3cf1db65e98059b500576
Tillbaka

Andreas Eskhult

Sirius besegrade Villa med 7 - 5, i en match som hade det mesta av spänning och mål.

 
Inledningen på matchen bjöd på ett stillastående Sirius. Villa kom igenom enkelt på mittfältet. Firma Peter Karlsson i lag med Daniel Andersson hittade varandra allt för ofta. Sirius drog ideligen på sig utvisningar och fick jaga Villaspelare som hela tiden låg steget före. En stor bidragande orsak var vinden. Sirius fick spela första halvleken i motvind men det förklarar inte allt. Ett stort glapp mellan lagdelarna gav stora utrymmen för Villas Peter Karlsson att få briljera på mittfältet.

Men Sirius fick det första målet. Det var Viktor Broberg, som på pass av Andreas Eskhult, gav Sirius första mål. Viktor blev helt frispelad och var ensam med målvakten. Inga misstag från Viktors sida och 1 – 0 satt otagbart bakom Villas målvakt. Målet kom ologiskt eftersom Villa hade haft större delen av spelet. Det dröjde inte lång tid förrän Villa kvitterade och därefter tog ledningen till 1 – 2 på straff. Viktor gjorde  det viktiga 2 – 2 målet efter ett mönsteranfall. Tyvärr, för Sirius, gjorde Villa 2 – 3 i matchminut 44. Ledningen var helt rättvis, sett till hur halvleken såg ut.

Förhoppningarna om bättre fart för Sirius i andra halvlek införlivades direkt. I matchminut 52 började Eskhult show. Eskhult åkte igenom hela Villa innan han kom in i straffområdet utmed kortsidan på högerkanten. Eskhult stoppades på ett ojust sätt och domaren blåste straff. Nu var det Sirius tur att få chansen från straffpunkten. Fram klev kapten Roos och slog in sitt andra straffmål för säsongen. 3 – 3. Villa tog återigen ledningen genom Jesper Bryngelsson. Sirius slarvade en hel del och fick inte bort bollen från straffområdet. Men Sirius ville mer och visade upp eftermiddagens finaste anfall. Dirigenten som så ofta förut hette, Andreas Eskhult. Nu serverade han bollen på Lars Falls klubblad och fri med målvakten gjorde Lars inget misstag. 4 – 4 Nu trodde många med mig att Sirius skulle ta över matchen men firma Karlsson-Andersson gjorde allt för att hålla försprånget. 4 – 5 var en soloprestation av Daniel Andersson, på pass av Peter Karlsson. Daniel Andersson är fixstjärnan i Villa och Sirius har Andreas Eskhult. Andreas är en av världens bästa spelare och det visade han i eftermiddag. Efter att återigen ha lurat tröjorna av hela Villa, kom han in i straffområdet och lyfte bollen i mål till 5 - 5. Den här gången kom Andreas farandes på vänsterkanten.

Jakob Säleby gjorde en stormatch i eftermiddagens match. Han gjorde flera matchavgörande räddningar. Under den här perioden spelades det riktigt härligt offensiv bandy och båda lagen vaskade fram bra chanser. I Siriusmålet gjorde Jakob den ena svettiga räddningen efter den andra. Helt klart avgörande för matchen eftersom Sirius hela tiden fick jaga för att komma ikapp målmässigt.

Sirius skulle få en tremålsskytt. Det var Viktor Broberg som fick göra hat-trick. Den här gången var det Erik Sundin som var framspelaren. Passningen öppnade upp Villaförsvaret och Viktor kunde lyfta in bollen i mål. 6 – 5 och äntligen ledning för Sirius. Jakob fortsatte att storspela och det var mycket nära att Villa kvitterade. Istället kunde Erik Sundin göra 7 – 5, på pass av Lars Fall. 7 – 5 blev slutresultatet.

När vi summerar intrycken från matchen, har båda lagen en hel del att arbeta på när det gäller det defensiva spelet. Det blir ofta ett stort glapp mellan lagdelarna i Sirius och vi hoppas att Mats Söderman snart får ordning på det.
I eftermiddag såg vi mycket underhållande bandy. Det Hemsidan ställer sig undrande inför är var publiken håller hus. Sirius och Villa bjöd på underhållande bandy och invånarna i Bandystaden valde att göra något helt annat än att se Eskhult visa upp hela sitt register i dribblingskonster, Jakob Sälebys matchavgörande räddningar och Viktor Brobergs målsinne. De tre spelarna var klart lysande i eftermiddagens match.

 

Elitserien: IK Sirius BK - Villa-Lidköping BK 7-5 (2-3)

Matchnr 0200001025
Tid 2008-11-16 13:15
Plats Studenternas IP 1 - Bandy
Publik 585

Händelser

Tid

Spelare
12   1 - 0 Mål (spelmål) Viktor Broberg, IK Sirius BK


Passning Andreas Eskhult, IK Sirius BK
17   1 - 1 Mål (spelmål) Jesper Bryngelsson, Villa-Lidköping BK


Passning Peter Karlsson, Villa-Lidköping BK
18   1 - 2 Mål (straff) Johan Malmqvist, Villa-Lidköping BK
27   2 - 2 Mål (spelmål) Viktor Broberg, IK Sirius BK


Passning Alexander Mayborn, IK Sirius BK
45   2 - 3 Mål (spelmål) Daniel Andersson, Villa-Lidköping BK


Passning Peter Karlsson, Villa-Lidköping BK
53   3 - 3 Mål (straff) Pierre Roos, IK Sirius BK
59   3 - 4 Mål (spelmål) Jesper Bryngelsson, Villa-Lidköping BK


Passning Patrik Hellman, Villa-Lidköping BK
60   4 - 4 Mål (spelmål) Lars Fall, IK Sirius BK


Passning Andreas Eskhult, IK Sirius BK
62   4 - 5 Mål (spelmål) Daniel Andersson, Villa-Lidköping BK


Passning Peter Karlsson, Villa-Lidköping BK
65   5 - 5 Mål (spelmål) Andreas Eskhult, IK Sirius BK
82   6 - 5 Mål (spelmål) Viktor Broberg, IK Sirius BK


Passning Erik Sundin, IK Sirius BK
92   7 - 5 Mål (spelmål) Erik Sundin, IK Sirius BK


Passning Lars Fall, IK Sirius BK
Utvisningar IK Sirius BK : 5 x 10 minuter
Villa-Lidköping BK : 4 x 10 minuter
Laguppställningar
4. Olle Gabrielsson
5. Pierre Roos
7. Andreas Werner
8. Erik Sundin
9. Niklas Hellqvist
10. Viktor Broberg
11. Lars Fall
16. Alexander Mayborn
17. Mattias Wiberg
20. Andreas Eskhult
24. Jesper Bergelin
27. Joachim Boive
34. Jakob Säleby
44. Håkan Kyller
 
3. Patrik Hellman
4. Daniel Skoog
7. Pär Fahlén
8. Erik Schön
11. Sebastian Isaksson
13. Johan Malmqvist
14. Henrik Larsson
15. Jon Karlsson
18. Marc Kjellqvist
20. Fredrik Johansson
21. Jesper Bryngelsson
24. Martin Johansson
32. Martin Berggren
78. Peter Karlsson
83. Daniel Andersson
Domare
Mikael Karlsson
Tomas Hofling
Tobias Broström

 

   

Posten senast uppdaterad 16 nov 2008 kl. 21:43

Annonser


51