Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1898
c1f3aaded47378224de0c7b6d4aa5f0a
Tillbaka (UPD: 2014-12-13 12:08:34)

Sirius föll med flaggan i topp

Inledningen i match blev dock inte vad man hade hoppats på. Redan efter en dryg minut hittade Ted Haraldsson nätmaskorna bakom Gustav Holmgren. Sirius spelarna tuggade på och skapade flertalet avslut på mål utan att få utdelning. Istället ökade Erik Pettersson på ledningen till 2-0 i den 18:e minuten. Ett resultat som stod sig till halvleksvilan. 

Sandviken inledde den andra halvleken i hög fart och tilldelades i den 47:e minuten straffslag. En straff som missades. Istället gav Patrik Johansson 57:e minuten en nytändning med sitt reduceringsmål. Matchen stod och vägde med chanser åt båda hållen. Thony Lindquist var efter matchen riktigt irriterad efter en situationen vid ställningen 2-1.

- Vi skulle haft en straff! Deras spelare ligger ju i straffområdet och täcker bollen på hörna. Nu är jag riktigt förbannad, sa Siriustränaren.

Med 15 minuter var det Patrik Nilsson som klev fram. Elitseriens poängkung utökade till 3-1. En mål som dock inte tog luften ur Siriusspelarna utan bäddade för ett dramatiskt slut. Med sju minuter kvar av ordinarie speltid reducerar Mattias Hammarström och Sirius skapade flertalet lägen i jakten på en kvittering. På en kontring i slutminuten blir det istället ett baklängesmål när Erik Pettersson gör sitt andra mål för kvällen. 

En mentalt tung förlust men ett starkt kämpande Sirius som kan ta med sig många positiva saker till nästa veckas tuffa hemmamatch mot Villa Lidköping. 

Victor Lundberg, som profilerat sig för sitt tuffa spel och villigheten att täcka skott på hörnor tilldelades pris till matchens lirare tillsammans med SAIKs Erik Säfström. På frågan om det var Sirius som var bra eller Sandviken som var omotiverad så var svaret självklart: 

- Det var självklart vi som var bra. De blev frustrerade och uppgivna när de inte fick frislag och saker med sig. Både lagen spelade tufft spel och det var mycket efterslängar och liknande. De fick inte inte spela sitt spel vilket vi är nöjda med, sammanfattar libron. 

Nu tar laget helg och får spelledigt till onsdagen den 17 då hemmamatch mot Villa Lidköping väntar. Matchstart 19:00. 

Matchfakta:
Sandviken - Sirius 4-2 (2-0)
Hörnor: 9-7
Utvisningsminuter: 0-10
Publik: 1103
Sirius målskyttar: Mattias Hammarström, Patrik Johansson

Mer om matchen finnas att läsa på UNT.se

Posten senast uppdaterad 13 dec 2014 kl. 12:08

Annonser


51