Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1008
222b881f7d8cdd4c0f8b5e6ed4c35641
Tillbaka (UPD: 2011-11-02 10:16:14)

Sirius föll stort mot taggat Västerås

Sirius ställde upp med samma lag som sist i premiärmatchen mot GAIS. Nyförvärvet Max Eriksson samt de nygamla Viktor Broberg och Alexander Mayborn fick alltså vila denna match. Ett hundratal Siriussupportrar var på plats och såg Sirius falla i Mälardalsderbyt.

Laget hittade inte grundspelet och gjorde många misstag som straffade sig hårt. I den första delen av matchen hittade Västerås å sin sida ett tryggt och säkert spel och väntade in luckorna i Sirius försvar. De gick då till attack och kom djupt ner i straffområdet. Till skillnad från Sirius var Västerås mycket effektiva och satte sina chanser.

Första Västeråsmålet kom redan i första minuten och sattes av Magnus Joneby. Därpå följde 2-0 av samme målskytt efter en retur på en räddning ifrån Jakob Säleby. Sirius hade svårt att komma igenom ett kompakt Västeråsförsvar och det blir Västerås som sätter tredje målet. Målskytt där var Jimmy Jansson. Kim Barklund sätter kort därefter även 4-0 efter att man utnyttjat misstag från Sirius sida. Efter det tar Sirius time out.

Sirius får en het chans efter ett inlägg från Lars Fall men man slarvar bort bollen framför målet. Det blir istället 5-0 på hörna som sitter mitt emellan muren och ribban, målskytt Tobias Holmberg. Till slut kommer dock reduceringen av Christian Mickelsson som skjuter ett snyggt skott rakt i mål efter en klassisk framspelning av Eskhult. Sirius börjar nu hitta tillbaka till sitt grundspel men lyckas ändå inte komma igenom Västerås försvar. I stället sätter VSK 6-1 efter ett snyggt skott i krysset av Oscar Gröhn. Första halvlek slutar 6-1 och förutom Mickelssons mål hade Sirius egentligen bara två heta chanser; Falls inlägg och ett skott på mål av Mickelsson.

VSK chockstartar även i den andra halvlek och sätter 7-1 i 47:e minuten. Målskytt var Jonas Nilsson. Noterbart är dock att Jakob Säkeby räddar en straff i 50:e minuten. 8-1 kom i stället på frislag av Barklund. Sirius fortsätter att göra misstag, och ett stort sådant resulterar även i 9-1 till VSK och Joneby har efter det målet gjort hattrick. Västerås lagkapten Joneby gör även matchens sista mål och det blir tillslut 10-1 till Västerås.


Västerås-Sirius 10-1 (6-1)
Hörnor: 7-6
Utvisning min: 20-40 min
Publik: 1552 

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 2 nov 2011 kl. 10:16

Annonser


51