Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1016
d52c2963955aadaf0b263559139d2273
TillbakaSirius kämpade i dimman men föll mot ett effektivt Edsbyn. Foto: Kenta Jönsson (UPD: 2011-11-19 21:34:03)

Sirius kämpade i dimman men föll mot ett effektivt Edsbyn. Foto: Kenta Jönsson

Sirius förlorade i jämn match mot Edsbyn

Sirius börjar bra och spelar ett relativt offensivt spel. Dock gör man en del misstag som Edsbyn inte är sena att ta vara på vilket leder till kontringar. Det blir Edsbyn som gör första målet i 14:e matchminuten då Pär Törnberg sätter en hörna slagen av Magnus Olsson. Spelet blir jämnare och jämnare efter första målet och bägge lagen skapar många chanser. Edsbyn är nära att göra 0-2 då man skjuter ett skott rakt i ribban, men målet kommer i stället i 29:e minuten. Denna gång är det Edsbyns Mattias Hammarström som nätar på pass från Hans Andersson. Sirius är dock inte sena att svara och reducerar till 1-2 i 34:e minuten genom Christian Mickelsson, efter pass från Andreas Eskhult. Sista tio minuterarna av matchen präglas av ett offensivt spel där båda lagen trycker på för mål. Halvleken slutar dock 1-2.

Sirius drabbades av två utvisningar i slutet av första halvlek och inleder alltså andra halvlek två man kort. Detta bidrar till ett defensivt Siriusspel där man har ett dominerande bollinnehav. Spelet blir mer offensivt när Hellqvist och Sundin kommer tillbaka till spel och Sirius får direkt två bra chanser; dels ett flipp av Patrik Johansson till Alexander Mayborn samt ett inspel till Andreas Werner som dock kommer för djupt och chanserna ger ingen utdelning. Istället får Sirius straff i 57:e minuten efter att Alexander Mayborn hakats i friläge efter en fin pass från Måns Berglund. Mickelsson sätter straffen och Sirius har därmed reducerat till 2-2. Efter det sätter laget stor press mot Edsbyns mål och det skapas många anfall från mitten. Men istället blir det Edsbyn som vinner målkampen då Andreas Svensson kastar en långboll i 70:e minuten. Bollen når Magnus Olsson som inte gör något misstag utan sätter 2-3 efter ett skott i nättaket. Sirius skapar efter det anfall på anfall vilket resulterar i att Edsbyn tar timeout i 83:e minuten. Hemmalaget får bland annat en riktigt het chans när man efter hörnretur skjuter skott i ribban och därpå i burgaveln. Edsbyn får även de en farlig chans efter timeouten då Daniel Liw missar öppet mål. Sirius fortsätter att trycka på för ett reduceringsmål men ett effektivare Edsbyn vinner till slut matchen med 2-3.

Matchen var ett stort steg framåt för blåsvart som fick igång ett bättre spel och Sirius pressar serieledarna Edsbyn hårt i slutet av matchen och förtjänade åtminstone en poäng.

Matchens blåställ går till Patrik Johansson som även fick Västra Sidans pris för fjolårets bästa spelare.

Resultat: 2-3 (1-2)
Hörnor: 9-8
Utvisning min: 30-20
Publik: 1 115

Målskyttar: 0-1 Pär Törnberg, 0-2 Mattias Hammarström, 1-2 Christian Mickelsson, 2-2 Christian Mickelsson, 2-3 Magnus Olsson.

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 19 nov 2011 kl. 21:34

Annonser


51