Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
223
15b58b4592bb7408ce202a5d2c7e05bf
Tillbaka

6126 åskådare på Zinkensdamm

Sirius gjorde återigen en helgjuten insats och besegrade Hammarby med siffrorna 5 – 6.

I inledningen kände lagen sig för men efter det dröjde inte länge förrän båda lagen bjöd upp på bra bandy. Sirius spelade disciplinerat och kom fram i vassa anfall men i den 12:e minuten drog Andreas Werner på sig en utvisning för fasthållning. Med en man kort Sirius fortsatte att trampa på och lyckades få fram en högerhörna som Pirre Roos sköt högt och i mål för Sirius. 0 – 1 och jublet från de tillresta siriussupportrarna var öronbedövande. Sirius drabbades återigen av en utvisning och med två man på botbänken kunde HIF kvittera till 1 – 1. En långboll togs tillvara på och HIF:s nummer 9 dribblade efter kortlinjen och serverade bollen på nummer 21 klubblad. Inget misstag där och det fina HIF-anfallet gav resultat. Sirius fortsatte dock att trumma på. Viktor Broberg fick ett frislag, strax utanför HIF:s straffområde, tog hand om skottet själv och sköt lågt förbi HIF:s målvakt. 1 – 2 till Sirius och resultatet stod sig halvleken ut. I slutskedet av första hade Sirius ett friläge och chans att göra 1 – 3 men tyvärr blev det inget mål den gången. 1 – 3 där hade självklart känts mycket bra.

Hitintills hade HIF haft mest bollinnehav men Sirius spelade smart och "safe" och förivrade sig inte. Möjligen påverkade utvisningarna Sirius spel. Därför var det väldigt härligt att se att Sirius fick utdelning på sina fasta situationer. Spelmålen skulle komma.

I andra halvlek startade Hammarby med ett ännu högre tempo. Bollarna spelades ofta ut på kanterna och HIF-spelarna försökte komma igenom utmed kortsidorna. Sirius var väl samlade och släppte inte igenom hammarbyspelarna. De gånger som försvarsspelet klickade fanns Jakob där och gjorde kanonräddningar. Men Hammarby skulle ändå både kvittera och ta ledningen. 2 – 2 gjorde Kalle Spjut och 3 – 2 gjorde David Karlsson. Men Hammarbyklacken fick inte jubla länge. Sirius tystade Hammarbyklacken ganska omgående. Eskhult dribblade passade Erik Sundin, som sköt lågt. Kvitterat och 3 – 3. Efter 3 – 3 målet utjämnas spelet och Sirius kom fram oftare och oftare och ledningsmålet till 3 – 4 gjordes av Viktor Broberg. Viktor fick en perfekt passning av Erik Sundin, drog målvakten och placerade in bollen. Mycket vackert mål. I matchminut 70 hade Sirius ett mönsteranfall som var mycket nära att resultera i ytterligare ett Siriusmål, men HIF-keepern gjorde en kanonräddning och i spelvändningen, då Sirius fortfarande var på offensiv planhalva, kunde HIF kontra in 4 – 4. Nu duggade målen tätt. Siriusklacken fick återigen jubla då Sirius återigen tog ledningen. Alexander Mayborn gjorde 4 – 5 efter att ha plockat ner en lyrboll. Alexander var mycket nära att ramla men visade upp en härlig styrka och balans när han återigen fick kontroll över kropp, klubba och boll. Själv med målvakten gjorde Alexander inget misstag. Sirius var återigen i ledning.

Hammarby kvitterade Sirius ledning. 5 – 5 gjorde Hammarby efter att Sirius inte lyckats få bort bollen. Jakob räddade men returen kunde skjutas i mål av Kalle Spjut.

Viktor Broberg gjorde sen målet som blev slutresultatet. Målet föregicks av ett riktigt mönsteranfall av Sirius. Hammarby fortsatte att pressa på men lyckades aldrig kvittera igen. Sirius kunde vinna matchen med 5- 6 och 6126 personer fick gå hem efter att ha fått sett en mycket välspelad och spännande match. Uppsalafolket ska ha en stor eloge för uppslutningen. Säkert närmare 1000 från Uppsala kunde se vårt lag, Sirius, återigen besegra ett lag som nämns som det ena finallaget i mars. Frågan är om det inte är Sirius som kommer att vara det ena finallaget? Elitserierysaren fortgår och i nästa match möter Sirius Gripen.

Posten senast uppdaterad 26 dec 2008 kl. 18:58

Annonser


51