Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
523
9a0d8db940d6fdd9912b8facdbdf612d
TillbakaAndreas Eskhult. Foto: Kenta Jönsson (UPD: 2010-02-04 17:49:23)

Andreas Eskhult. Foto: Kenta Jönsson

Sirius hemmasvit bruten

I kväll var det ordentlig vinter på NCC Studenternas IP. Snön föll och vinden var stark under hela matchen när Sirius tog emot Hammarby vilket resulterade i att matchen fick spelas i 3x30 minuter.

- Bollen stannade på isen och vinden ven i ögonen, det var svårt att spela i kväll, konstaterar Andreas Eskhult efter matchen.

Matchen börjar ganska avvaktande från båda lagen eftersom spelet måste anpassas efter vädret. Säleby, som utsågs till Sirius bäste spelare efter matchen, inleder starkt och gör en bra frilägesräddning efter 5 minuter på Patrik Nilssons skott. Sedan följer en period av stiltje med svårspelad plan och mycket spel på mittplanen. Inga riktigt farliga målchanser infinner sig förrän Andreas Werner blir utvisad i den 23:e matchminuten och Hammarby får frislag.

Frislaget förvaltas väl av Hammarby och Stefan Erixon slår en crosspass till en obevakad Jesper Eriksson som säkert slår in bollen mellan Sälebys ben. Sirius får strax därefter en bra chans att kvittera men Mickelsson faller framför Hammarbymålvakten.

Före första periodvilan får Hammarby två spelare utvisade, vilket lovar gott inför mittenperioden då Sirius spelar de första 45 minutrarna i medvind. Mycket riktigt öppnar Sirius starkt i andra, spelar runt inom laget och har mycket bollinnehav. Det leder till flera målchanser, men Hammarby försvarar sig bra. Roos får iväg ett ordentligt skott från bra position och bollen går strax över ribban. Något senare har Sundin ett skott som går i burgaveln. Laget lyckas tyvärr inte utnyttja de chanser man får och ingen kvittering sker innan lagen byter planhalva. Hammarby har ett par hörnor före sista periodvilan men lyckas inte utöka sin ledning.

Eskhult om första 45 minuterna:
- Vi hade våra chanser när vi hade medvind, men vi måste göra mål på dem mot ett lag som Hammarby. Sen spelade vi i motvind och det tar på krafterna.

I den sista perioden tar Hammarby över spelet mer och mer och Sirius får gå på defensiven. Hammarbys Jesper Eriksson gör i 65:e matchminuten sitt andra mål för kvällen genom en soloräd från halva planen och skjuter ett distinktivt distansskott upp i nättaket. Något oturligt får Sirius senare en straff emot sig och en tidigare i matchen ganska anonym Patrik Nilsson presenterar sig genom att göra 0-3. Motvind i dubbel bemärkelse för Sirius i detta läge alltså. Efter att Hammarby gör 0-4 på hörna i matchens 75:e minut känns det ganska uppgivet. Sirius tar timeout och försöker stärka det offensiva spelet vilket leder till ett tröstmål i den 84:e minuten. Erik Sundin slår in en lätt boll från distans, en boll som Hammarbys målvakt Patrik Nordgaard borde ha tagit.

Matchen avslutas med två snabba Hammarbymål. Det första (1-5) ett skott från höger nära mål i snäv vinkel mot bortre stolpen (under Sälen) och det andra (1-6) ett hörnmål där Sirius lämnar retur och ingen rusar vilket lämnar god tid för Stefan Erixon att sikta.
Detta var den Erikssonska kvällen med stort X där Hammarbys Jesper Eriksson och Stefan Erixon stod för 2 poäng respektive 3 poäng var.

Tre snabba frågor till Andreas Eskhult efter matchen:

Hur känns det att segersviten på Studan bröts i kväll?
- Vi är vana att vinna hemma, vi vill vara svårslagna här, så det känns tråkigt när det blir förlust.

Hur påverkade vädret ert spel i kväll?
- Vädret gjorde att Hammarby inte spelade lika offensivt som vanligt och det ledde till att vi inte fick några omställningar.

Det rapporterades under matchen att Västra Sidan samlat in pengar till den kommande bandyhallen. Hur ser du på utsikterna för hallen?
- Det ser positivt ut med träningshallen, nu är det bara högsta instansen kvar. Det här är stort både för oss och för ungdomsbandyn i Uppsala. Dessutom passar det mig bra personligen. Jag kommer kunna kunna hålla mig i form lättare och bli bättre på skridskorna.

Sirius-Hammarby 1-6 (0-1, 0-0, 1-5)
Mål: 0-1 Jesper Eriksson, 0-2 Jesper Eriksson, 0-3 Patrik Nilsson, 0-4 David Karlsson, 1-4 Erik Sundin, 1-5 Richard Koch, 1-6 Stefan Erixon
Hörnor: 2-4
Straffar: 0-1
Utvisningsminuter: 10-30
Publik: 2513

/Olle Myrsten & Per Myrsten

Posten senast uppdaterad 4 feb 2010 kl. 17:49

Annonser


51