Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1046
bff674321a011949c48817f4cd0b08c2
TillbakaMayborn jublar. Foto: Kenta Jönsson (UPD: 2011-12-05 10:41:33)

Mayborn jublar. Foto: Kenta Jönsson

Sirius krigade till sig första hemmasegern i regnet

Till en början bjöd matchen på mestadels avvaktade spel, ösregnet gjorde det svårt att spela bandy. Sirius som dessutom hade vinden emot sig i första halvlek fick kämpa för varje meter! Trots detta var det Sirius som förde matchen; Kungälv spelade nästan övervägande på kontringar. De hade dock ett par farliga skott som Jakob Säleby fick ingripa på.

Matchens första mål gjordes av Alexander Mayborn: först snor han till sig bollen, dribblar, förlorar den, får igen den igen från Viktor Broberg, för att sedan lägga in den i Kungälvsmålet. Mayborn första mål i elitserien och ett mycket viktigt för Sirius i det skedet av matchen med den ospelbara isen.

Gästerna svarade dock snabbt, redan i 20:e minuten var det utjämnat.

Det kraftiga regnet gjorde att det blev nästintill omöjligt att spela bandy, resten av halvleken spelade båda lagen nästan bara långbollar. I slutet av halvleken får Sirius ett mål bortdömt för offside när Viktor Broberg sätter en retur. Men alltså inget mål där och ställningen var 1-1 i halvtid.

I pausen plogades vatten ifrån isen, detta gjorde att andra halvlek bjöd på lite bättre spel. Sirius inledde bäst men det var Kungälv som tog ledningen i 54:e minuten. Kvitteringen kom dock snabbt, Erik Sundin dunkade in 2-2 på hörna bara två minuter senare. Glädjen blev dock inte långvarig, i den 59:e minuten gör Kungälv 2-3, återigen på hörna, och det såg mörkt ut.

Men så kom vändningen: i 73:e minuten fick Sirius en hörna som tog i Kungälvmuren. Efter mycket om och men kom bollen så till Christian Mickelsson som satte 3-3. Tre minuter senare kom avgörandet, Andreas Werner lyfte bollen till Viktor Broberg som avslutade kyligt och därmed säkrade två poäng.

Matchfakta:
Sirius–Kungälv 4–3 (1–1)
Publik: 795
Hörnor: 7–9
Utvisningsminuter: 0–10
Målen: 1–0 Alexander Mayborn, 1–1 Mikael Lindberg, 1–2 Fredrik Brandin, 2–2 Erik Sundin, 2–3 Ted Skoglund, 3–3 Christian Mickelsson, 4–3 Viktor Broberg.

/Viking Nilsson

 

Posten senast uppdaterad 5 dec 2011 kl. 10:41

Annonser


51