Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
563
085f6112a08c25e46d74f69e64517232
Tillbaka (UPD: 2010-03-17 16:21:24)

Sirius P/F 97 vann region mitt Cup


Sirius P/F 97 bärgade segern i region mitt cup genom att slå Hammarby i en otroligt spännande final. Vid full tid var ställningen 5-5 och matchen fick avgöras på straffar.

siriusbandy.se ställde några frågor till lagets tränare Claes Sahlberg ovh Håkan Askelöf.

Hur upplevde ni matchen?

-  Vi var lite nervösa och spända till en början och det var något som jag sedan tyckte präglade vår insats hela matchen. Bajen genomförde matchen på ett mycket bra sätt,man visade upp ett klart förbättrat passningsspel och rent taktiskt lyckades man också neutralisera vårt annars så starka mittfält och halvor. Bajen gav oss helt enkelt inte utrymme att spela ut som vi är vana vid, 
menar Claes Sahlberg.
 
Om Hammarby nu spelade så bra, hur lyckades ni vinna?

-  Sett utifrån hur matchen utvecklade sig, hade vi marginalerna på vår sida i söndags. Efter en jämn match stod det 4-4 vid full tid och då hade Bajen missat en straff i andra halvlek. Sedan vinner vi på straffar i sudden. Bajen är ett härligt gäng att möta, nästa gång vinner de, fortsätter Claes.
 
Hur vill ni sammanfatta P97:s säsong i korthet?

-  Det har varit en fantastisk säsong där vi skördat stora framgångar, kanske mest orsakat av att vi fått individerna att agera som ett lag. Jag tror vi spelmässigt ligger före många andra lag i vår åldersgrupp. Vi får t ex numera mycket beröm för vårt passningsspel. För andra året i rad tränar vi också 3 ggr / veckan vilket gör att laget håller en mycket hög lägstanivå, säger Claes Sahlberg.

- Säsongen har givit 4st guld och ett brons i de 5 cuper vi deltagit i och efter vinsten i Borlänge Bandycup, landets största bandycup för 13-åringar, gav arrangörerna oss omdömet "bästa laget någonsin under cupens 24 åriga historia". Ett skönt kvitto på att en seriös satsning med hårt slit och ödmjuk inställning av både spelare och ledare betalat sig, avslutar Håkan Askelöf.

Det var ju inte bara P97 som spelade finalspel i helgen i Västerås. P96 tog andraplatsen efter förlust mot Boltic med 5-2. P95 vann sin B-final mot Norrtälje med 7-4 och tog därmed bronsmedaljen med sig hem till Uppsala.

Sammantaget en fantastisk helg för Sirius ungdom med fina insatser!
 

Posten senast uppdaterad 17 mar 2010 kl. 16:21

Annonser


51