Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2179
614e192f3319072216a8fbfa77e3ce84
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-03-09 06:33:36)

Foto: Anna Westin

Sirius säkrade Elitseriekontrakt efter seger mot Boltic

Efter 90 spelade minuter på Tingvalla Isstadion stod det klart att Sirius säkrat ett nytt Elitseriekontrakt. Det är femte året i rad som Sirius klarat sig igenom ett kval, denna gång på ett betydligt behagligare sätt än flera av de föregående åren. 

176 personer hade kvällen till äran letat sig till Tingvalla Isstadion, en drös av dessa tillresta supportrar från Västra Sidan. De fick se Viktor Broberg ge Sirius en drömstart med 0-1 redan efter 30 sekunders spel. Efter chocköppningen fortsatt Sirius att kontrollera spelet men kom aldrig till de riktigt farliga lägena utan fick istället se Boltic kvittera på en kontring. Målskytt för Karlstadslaget var Joakim Jansson. 

Matchen fortsatt med stort bollövertag för Sirius men målen uteblev fram tills den 33:e minuten då Markus Kumpuoja gav blåsvart ledningen. Tobias Andersson utökade ledningen två minuter senare och i den 36:e minuten gjorde Markus Kumpuoja 1-4. Viktor Broberg gjorde sedan 1-5 i den 39:e minuten och redan då kändes segern och Elitseriekontraktet klart. 

Andra halvleken blev en större transportsträcka där Markus Kumpuoja gjorde sitt tredje mål för dagen i den 72:a minuten och på matchens sista skott satte Joonas Peuhkuri 1-7. 

- Först var det bara en lättnad, sedan kommer glädjen. Det var fantastiskt skönt. Nu får killarna partaja i dag och sedan ska vi bjuda publiken på en bra match på lördag. Det är viktigt att avsluta säsongen bra, det är ett avstamp inför nästa säsong, säger Mats Söderman.

Målskyttar Sirius: Markus Kumpuoja (3), Viktor Broberg (2), Tobias Andersson, Joonas Peuhkuri
Målskyttar Boltic: Joakim Jansson

Hörnor Sirius: 10
Hörnor Boltic: 2

Publik: 176

Kvalet avslutas nu hemma på Studenternas IP mot Ljusdal på lördag den 12/3. 

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 9 mar 2016 kl. 06:33

Annonser


51