Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
693
80a4ac06e9f92ab41a73f3c44595a27f
TillbakaSirius krigade i snön. Foto: Bert Eriksson (UPD: 2010-11-23 13:05:49)

Sirius krigade i snön. Foto: Bert Eriksson

Sirius vann mot Kungälv

Kungälv kom till Studenternas i sorg då klubbens stora pådrivare, Fredrik Carlsson i lördags avled endast 24 år gammal. Trots det så kom Kungälv till spel och gjorde det ganska bra under stora delar av matchen.

Det var Sirius som startade piggast och skapade en del på ett lågt spelande Kungälv. Sirius kom runt mycket på kanterna och hade redan efter tio minuter haft tre hörnor, dock utan resultat. Istället var det Kungälv som gjorde matchens första mål efter ett fint skott på hörna ifrån Ted Skoglund.
Blåsvart var dock snabba med att kvittera då Kalle Spjuth dribblade sig igenom i straffområdet efter ett fint förarbete av Lars Fall.
Bara en minut efter det gjorde Johansson 2-1 till Sirius efter att Erik Sundin dragit igenom och spelat fram den före detta Kungälvsspelaren.
Kungälv skapade endast lägen via kontringar, något man började få mycket mer av då Sirius började göra en del bolltapp på mittplan. Med fem minuter kvar av den första halvleken kontrar Kungälv och skapar en hörna. På hörnan skjuter IFK:s lagkapten Lars Fall mot ansiktet som skyddar sig med handen och Kungälv får därför straff. Där kvitterar också Fredrik Brandin till 2-2 - ett resultat som stod sig halvleken ut.

Sirius startar den andra halvleken lysande då Andres Werner skjuter in halvlekens första hörna till 3-2 redan i minut 49. Därefter kliver Eskhult fram och serverar Spjuth som gör sitt andra mål för matchen. 4-2 efter 55 minuter.
Kungälv fortsätter dock att köra på och isen var lite mer spelbar då det snöade mindre i den andra halvleken. Sirius hittade efter målet inte riktigt spelet och hade svårt att fortsätta skapa chanser mot Virtanen i Kungälvsmålet.
Efter ett missat uppspel tvingas Sirius att dra ner en Kungälvsspelare i straffområdet och bortalaget får sin andra straff. Återigen är det Brandin som skjuter men denna gången räddade matchens lirare, Jakob Säleby straffen.
Trots den räddade straffen så gör ändå Kungälv 4-3 på hörna efter en kontring där man skapat en hörna ifrån höger. Denna gången var det lagkaptenen Lindberg som gjorde målet. De sista 20 minutrarna blir en ren kamp där Kungälv trycker på och Sirius försvarar sin ledning. Man har också en del chanser där bland annat Mickelsson drog två försvarsspelare och kom fri men Virtanen räddade ut till hörna.
Resultatet stod sig matchen ut och Sirius fick med sig två viktiga poäng och en härlig hemmaseger.

Matchfakta:
Sirius - Kungälv 4-3
Hörnor: 11-13
Utv min: 30-0
Publik: 1050

Målen i matchen:
0-1 Ted Skoglund (hörna)
1-1 Kalle Spjuth (Lars Fall)
2-1 Patrik Johansson (Erik Sundin)
2-2 Fredrik Brandin (straff)
3-2 Andreas Werner (hörna)
4-2 Kalle Spjuth (Andreas Eskhult)
4-3 Mikael Lindberg (hörna)

Matchbilder ifrån Bert Eriksson (www.vattenspegel.se)

 


Posten senast uppdaterad 23 nov 2010 kl. 13:05

Annonser


51