Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1417
6a0f3407c46347490daf7dc3d3809942
Tillbaka

Eskhult dominerade. Foto: Kenta Jönsson

Eskhult dominerade. Foto: Kenta Jönsson

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Sirius var heta i kylan

Första halvlek börjar direkt i högt tempo. Ljusdal trycker på och skapar ett läge redan efter en minut. Men Sirius hakar på i tempot och skapar även de lägen. Ett sådant kommer när Wigren skjuter en bra långboll som anfallarna dessvärre inte får tag i. Det är i stället Ljusdal som får in första målet; Tobias Björklund skjuter in bollen över Sälen och in i mål.

Det blir då lite nervös hos blåsvart som blir halvförsiktiga och gör en del missar. Men även LBK slarvar vilket Sirius är bra på att utnyttja. Nästa farliga läge kommer när Putte kommer med sin välkänt höga fart, åker slalom genom Ljusdalförsvaret och spelar till ”Maya” som fixar hörna. Efter lite trix framför mål slår Pierre Roos en boll till just Mayborn som dundrar in bollen i mål. 1-1. Sirius får kort där efter in en till boll som dock döms bort.

Ljusdal är stundtals farliga, men gör misstag på misstag, ofta på mitten, och Sirius är inte sena med att vara där och hugga bollen. Patrik Johansson fortsätter att leverera på högerkanten, och med sin höga fart tillsammans med allt bättre klubbteknik blir han riktigt farlig. 
Ljusdal får en hörna i 18:onde minuten som sitter bakom muren och Sälen. Målskytt Mattias Sand. Efter det råder ett händelsefattigt spel i ca tio minuter. Men till slut skapas ett farligt läge där bollen sitter för IKS; Viktor Broberg frispelas, gör en soloåkning framför målvakten och sätter bollen iskallt i nättaket. Hemmalaget var vassa i inledningen, men nu blir det mer och mer Sirius. Ljusdal får kort efter Sirius mål en riktigt farlig chans där en LBK-spelare kommer fri med målvakten, men Säleby räddar. 
Istället är det Sirius som får måla även nästa gång. På hörnretur skjuter Klas Nordström ett skott på målvakten som täcker ut bollen, Andreas Eskhult får tag i den och skjuter bollen i mål. Ljusdals försvar är inte kompakt utan man låter Sirius komma igenom gång på gång och bortalaget skapar efter målet fler anfall. I 38:onde minuten tar Viktor Broberg emot en passning från Andreas Eskhult, och han gör ytterligare en soloåkning och sätter bollen i krysset. 

Sirius sätter för en gångs skull chanserna de skapar. Ljusdal åker ned och försvarar med i princip hela laget, men Sirius lyckas hitta luckor och kommer högt upp i banan gång på gång. 
- Vi gör en av de bättre halvlekarna under serien. Vi har bra bollhållning och väljer våra lägen när vi ska gå till anfall, kommenterar Pierre Roos.

Den andra halvleken inleds med ett något slarvigt spel där bägge lagen gör misstag framför varandras mål, men inga mål görs. Sirius börjar sedan attspela läckert och säkert. Dock är inte LBK ofarliga; Ljusdal skapar många farliga chanser, men problemet är att bollen inte sitter. 
Detta fram till den 56:e minuten då bollen slinker in bredvid Säleby som tror att bollen ska gå ut. Målskytt Jonas Pettersson. Sirius blir något stressade efter detta och effektiviteten som syntes i första halvlek syns mindre nu. 
På en Ljusdalskontring täcker Hydling ut snyggt till hörna, en hörna som sitter för hemmalaget som alltså nu kvitterat. Sirius höjer tempot något, och Andreas Eskhult kommer med fart på kanten och skjuter ett stenhårt skott från relativt långt håll som går rakt i krysset. 

Det är hårt tryck nu och båda laget spelar stressigt och slarvigt vilket leder till en hel del misstag. Ljusdal är nära att kvittera igen, men bollen går i stolpen. Sirius kontrar därefter men också det resultatlöst. Sirius hinner missa två-tre bra chanser innan Ljusdal till slut kvitterar på hörna i 80:onde minuten. Det är riktigt 6-5 strax därefter, men istället tar Sirius ledningen igen på ett frislag, målskytt Pierre Roos. Efter det tar Sirius time out; något som verkar löna sig. För efter det sätter först Broberg sitt tredje mål och Patrik Johansson fastställer resultatet 5-8 riktigt snyggt på övertid. Sirius får därmed med sig två poäng från Ljusdal. 
- Vi kände oss ganska lugna även fast de kom ikapp och Ljusdal vart lite bättre medan vi gick ned oss lite grann, avslutar "Pirre".

Se en längre intervju med Pierre Roos i Sirius-TV som kommer upp under morgondagen.

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 14 jan 2013 kl. 09:12

Annonser


51