Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
558
fc47004fea5ab12c9bcbced8b22baf42
Tillbaka (UPD: 2010-03-05 15:35:38)

Siriusminnen

Gunilla Nilssons bandyminnen
Min far, Pelle Lundquist, var ordförande i Sirius när dessa gick upp i högsta divisionen i slutet på 50- och 60-talet. Hela familjen blev engagerade och min syster och bror, vilka hade körkort var med och skjutsade spelarna till matcher. På den tiden åktes det inte buss utan det var privatbilar som gällde. Själv var jag i nedre tonåren och hängde med för det mesta. Jag minns även att det ibland efter en hemma match, det spelades bara matcher på söndagar då, pappa hade hela gänget med hem på middag! Min mor var bra på att fixa till det.

1960 när Sirius spelade final i Stockholm mot Västerås åkte jag och min bror lillebror Peter tåg dit tillsammans med andra supportrar och efter det var jag ”såld” till bandyn. Kan i det sammanhanget nämna att Gunilla Ekfjord och jag lärde känna varandra vid resan till finalen. Det har nu gått 50 år sedan dess!  

Spelare att minnas
Spelare jag spontant tänker på är Sigge Parling, målvakt. Han var mycket i vårt hem, och det tyckte vi yngsta var spännande. Han var helt ju helt otrolig i målet. Det var kul när Skutskär med Bosse i målet och Sirius med Sigge möttes i matcher. Det var stor show! Andra spelare är naturligtvis Askis, som är infödd Uppsalakille och naturligtvis Uffe Fredin, vilken inte släppte många ”över bron” och charmören på ytterkanten Matti Pohjanen! En annan snygging som var bra på att göra mål var Sten-Åke Walltin.

Jag minns en gång när jag följde med till Karlstad och Sirius skulle möta Karlstad-Göta på nyårsdagen i början av 60-talet. Hela gänget, spelare, ledare åkte dit på nyårsafton, i bilar, och bodde på hotell. Nyåret firades alltså där. Matchen fick spelas på en tjärn utanför stan för isen hade smält bort på Tingvalla idrottsplats. Publiken stod där i sluttningen bland tallar och granar och fick se de blåsvarta storvinna och Walltin gjorde 4 mål på sitt gamla lag.

Sirius Bandy idag
Genuint gäng, verkar trivas och stöttar varandra. Inga stöddiga typer som kan förstöra "vikänslan". Bra uppbackning av folk runt omkring och naturligtvis från publiken och Västra sidan. Coach Berglund är en mysig, smart kille som fått in bra tänk. Själv kanske jag inte håller med om att bara jobba på att utvecklas. Resultat är ju också viktigt om det ska komma publik och ekonomin ska gå ihop. Men han har nog en räv bakom örat.

Klubben måste också ta till vara, följa upp och uppmuntra alla talanger i ungdomslagen. Där finns det nya Sirius. Kopplat till det nya Sirius vill jag också passa på att vända mig till kommunpolitiker och företagare här i Uppsala. Det vi bandyvänner vill ha inom en snar framtid är en bandyhall med plats för publik!


Gunilla Ekfjords bandyminnen
Alltid sportintresserad men mest bandy, fotboll hockey. Hängde med mina bröder på matcher. Det har ALLTID varit Sirius för mig.

Spelare att minnas
Gunnar Lindström, Owe Eklöf, Rune Lundberg, Lillis Andersson, Lasse Jonsson m.fl. De var spelarna som på 50-talet lade grunden för Sirius i ”modern” tid och banade väg för bandyintresset i Uppsala. Efter dem tog lirare som Askis samt legendarerna Ove Eidhagen, Uffe Fredin, Tore Wikner, Jalle Wahlberg m.fl. över. Vilket gäng!

Snoddas
Vid taktiksnacket inför en match fixade jag, Gunilla och Eva-Lena Forsell fika och smörgåsar till spelare/ledare. Vid ett tillfälle hade Uffe Fredin sin kompis från Bollnäs med sig och det var ingen mindre än Gösta ”Snoddas” Nordgren. Det blev ett poppis inslag den kvällen.

Sirius Bandy idag
Kul att det gått så bra i år igen. Gillar dock inte taktiken med att åka och passa framför egen målvakt. Det är en säkerhetsrisk och straffar sig. Det är dessutom nervöst för oss i publiken.

Posten senast uppdaterad 5 mar 2010 kl. 15:35

Annonser


51