Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2125
e282d5f1e04f4d11f147212581d38726
TillbakaBild från P15 VM 2014. Oscar Qvist till vänster och Samuel Heeger till höger. (UPD: 2016-01-09 16:01:57)

Bild från P15 VM 2014. Oscar Qvist till vänster och Samuel Heeger till höger.

Siriusspelare till Ryssland med P17 landslaget för VM spel.

Spelarna fick besked om landslagsuttagningen tidigare i veckan och meddelades då att de är uttagna för VM i Ryssland om drygt tre veckor, i den minst sagt kalla staden Archangelsk som ligger i Sibirien.

Vi har pratat med Samuel Heeger, som för närvarande sitter på bussen på väg ner till Nässjö för att spela den första av helgens två matcher för U20, i morgon väntar Vetlanda.

Landslagsspel, igen, stort grattis. Berätta, hur känns det?
–Det känns såklart väldigt bra och roligt att få spela i landslagsställ igen. Jag tror det är något väldigt många vill göra, och jag uppskattar verkligen att jag får förtroende att vara med, säger Samuel.

Du var med i P15 landslaget för två år sedan, berätta?
–Ja, precis. Vi spelade P15 VM nere i Ronneby och förlorade snöpligt nog semifinalen mot Finland och slutade upp som trea i turneringen. Den här gången siktar vi på guld! Flera av dem som var med då är även med den här gången, så jag känner många av dem, vilket gör det extra roligt. Det skall bli roligt att få spela med Hannes Kanbjer också, som jag har spelat mycket med tidigare, säger Samuel.

Hur laddar du upp inför det här äventyret?
–Jag ska se till att äta och sova ordentligt, precis som vanligt. Sedan ska jag tänka på att inte träna för mycket, så att jag kommer dit i riktigt god form. Vi kommer ses i Uppsala hela laget måndag den 25:e januari för att träna två pass tillsammans i Relitahallen innan vi flyger till Ryssland på onsdagen.

Vilka är dina förväntningar?
–Självklart vill jag vara med och vinna VM guld, men utöver det hoppas jag få med mig många häftiga minnen och erfarenheter.

Slutligen, vad vet du om Archangelsk?
–Det är tydligen väldigt kallt där. Runt -30 i dagsläget hörde jag. Jag har aldrig varit i Ryssland, men vad jag förstod på Esplund som pratade med oss nyligen så är det väldigt mycket folk på läktarna där jämfört med här. Vi kan tydligen förvänta oss flera tusen personer på läktarna, vilket känns väldigt stort med lite nervöst, avslutar Heeger.

Redaktionen har även pratat med Håkan Karlström, en av Samuels tränare i U18/20. Vad är det som har gjort att dessa spelare har tagit sig hela vägen till P17 landslaget?
–De tränar precis som många andra väldigt hårt och målmedvetet. Just i Samuels fall kan jag knappt minnas när han missade ett träningspass senast. Det spelar ingen roll om det är innebandy, backlöpning eller isträning, han kommer till träningen och gör så gott han kan. Det märks tydligt att han verkligen vill ta till sig det vi tränare säger. Hannes, som valde att gå till Edsbyn inför den här säsongen har tränat med oss hela jullovet och visar precis som Samuel upp stor mognad både på och utanför isen. Det är roligt att få träna dessa grabbar och jag önskar dem stort lycka till på VM. Oscar Qvist som är reserv från hemmaplan är även han en otroligt duktig bandyspelare, men precis som ”Kuben” sa var det många duktiga spelare som inte fick plats i truppen den här gången då konkurrens är jättetuff. Oscar var precis som Samuel med i P15 landslaget och har haft stor utveckling de senaste åren, berättar Håkan.

Läs mer i nyheten på Svenska Bandyförbundet här. Där finner ni en intervju med förbundskapten Magnus ”Kuben” Olsson och hela VM truppen.

Vi önskar hela laget stort lycka till.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 9 jan 2016 kl. 16:01

Annonser


51