Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
472
f32c3e145680f879d50ea3c5b01cfc35
Tillbaka

Sjätte raka hemmasegern

Kungälv kom till Uppsala utan poäng på bortaplan och Sirius hade inte förlorat hemma den här säsongen. När kvällens match var över hade inget förändrats.

Kungälv inledde bäst och gjorde 1-0 genom Markus Kumpuoja i matchens 7:e minut. Sirius tog snart över och Viktor Broberg slog in kvitteringen 13 minuter senare. Andreas Eskhult gjorde sedan 2-1 på ett inte allt för hårt skott och John Nilsson avslutade första halvlekens målskytte med ett skott som gick in via en Kungälvspelare.

Sirius spelade bättre bandy i den andra halvleken. Eskhult spelade läckert fram Broberg till 4-1 i den 58:e matchminuten. Kungälv fick två minuter senare en billig reducering genom kvicke Patrik Johansson. Närmare än så kom inte Kungälv och Sirius seger var aldrig hotad. I matchens slutskede gjorde Eskhult och Broberg varsitt mål till och resultatet blev därmed 6-2.

Siriusbandy.se ställde några frågor till tremålsskytten Viktor Broberg efter matchen.

Hur tycker du att ni spelade i dag? Är du nöjd med lagets insats?
- Jag tycker att vi överlag spelar ok i dag och visst är jag nöjd med lagets insats. Första halvlek känns lite seg och utan riktigt tryck i spelet. Vi skapar farliga lägen när bollen får göra jobbet och vi kommer runt på kanterna. Sen har vi nåt skott och friläge som ska förvaltas bättre. Andra halvlek känns stabil, vi känner igen oss mer i vårt spel. Sen brukar vi alltid vara bättre i andra halvlek hemma. Försvaret har bra koll på deras skickliga skridskoåkare och anfallarna får mer bollar att jobba med. Så målen kom naturligt ju mer lägen vi skapade.

Du gjorde tre mål i dag, känner du dig i bra form? Tycker du att du spelar bättre nu än tidigare under säsongen? Hur viktigt är det för en anfallare att göra många mål?
- För tillfället känns det som jag har en skaplig nivå. Jag tycker att skallen har bra form även om kroppen inte alltid vill vara på samma nivå, men jag är på väg uppåt och kämpa kan ju alla.
- Nu är vi inne på en ganska intensiv period med mycket matcher och träningar så det kanske inte alltid stämmer med det man vill uträtta, man kan känna sig seg och tung emellanåt. Men i min roll ingår det bl.a. att man ibland blir tvungen att jobba hem 100 meter för att försvara och täcka ytor, för att sedan jobba upp 100 meter direkt igen. Det känns i benen efter matcherna.
- Visst är det viktigt för en anfallare att göra mål ibland, och vi har många bra målskyttar i laget. Men vi jobbar olika och ibland får man göra grovjobbet för att andra ska få glänsa i målprotokollet, idag var det jag som fick glänsa i målprotokollet.

Olle Gabrielsson var ombytt i dag, beroende på att Boive och Werner inte kunde delta. Tror du att vi kommer få se honom spela något under säsongen? Kommer Boive och Werner kunna vara med borta mot Kungälv?
- Det finns kanske en anledning till att Olle blev tränare... håller man inte längre på isen så... Nä skämt åsido, Olle besitter en grym kompetens och visst vore det coolt om han kunde hjälpa till att förmedla det han kan på planen med oss i någon match. Boive och Werner har lättare skador och behövde vila i dag. Troligtvis är de med igen på onsdag men det är inte säkert.

Ja, på onsdag åker ni till Kungälv för att möta IFK igen. Förväntar du dig att matchbilden blir densamma där?
- Ja, det blir nog en tuff uppgift för oss. Kungälv är bra på hemmaplan och har visat att de kan störa många lag som ligger före i tabellen. Uddamålsförluster mot Villa och Västerås samt segern över Vetlanda är bra. Dom är tajta hemåt och har riktigt snabba kontringsspelare så vi får se upp. Spelar vi vårt spel disciplinerat så ska vi ha poäng med oss hem.

Matchfakta:
7 0-1 Markus Kumpuoja, passning Patrik Johansson
20 1-1 Viktor Broberg, passning Erik Sundin
32 2-1 Andreas Eskhult, passning Lars Fall
45 3-1 Johan Nilsson, passning Lars Fall
58 4-1 Viktor Broberg, passning Andreas Eskhult
60 4-2 Patrik Johansson, passning Anders Ahlstrand
89 5-2 Andreas Eskhult, passning Erik Sundin
94 6-2 Viktor Broberg, passning Andreas Eskhult

Hörnor:
Sirius: 7
Kungälv: 3

Utvisningar:
Sirius: 20 minuter
Kungälv: 35 minuter

Publiksiffra:
1515

Posten senast uppdaterad 14 dec 2009 kl. 01:40

Annonser


51