Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1412
4d53ceac3d3bba5fd0bf72ba496d54bc
Tillbaka

Hela laget gjorde en riktigt bra insats. Foto: Kenta Jönsson

Hela laget gjorde en riktigt bra insats. Foto: Kenta Jönsson

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Stark seger mot Bollnäs

Hemmalaget Sirius klev ut starkt och visade tidigt genom en fin prestation av Andreas Eskhult vartåt man ville ha matchen. Inte långt därefter lyckades Patrik Eidenert på frislag spela Viktor Broberg som kunde åka in i straffområdet och göra 2–0 med mindre än kvarten spelad.
– Det var en jättebra start och vi var förstås jättenöjda. Bollnäs spelar ett kompakt försvarsspel och är väldigt konsekventa i vad de gör, berättar Sirius tränare Olle Gabrielsson.

Sirius höll även Bollnäs på stången offensivt genom att täppa till ytorna på bägge kanterna och därigenom undvika onödiga hörnor för det skyttestarka bortalaget.
– Vi hade pratat om att stoppa dem högt upp och ta frislag ute på kanterna istället, och det tycker jag att vi lyckas bra med, fortsätter Gabrielsson.

Ville Aaltonen reducerade dock ändå under den första halvleken, och strax efter paus lyckades Bollnäs kvittera till 2–2. 
– Matchen stod och vägde lite just då och de pressade tillbaka oss en del, men vi hade ändå lite tydligare målchanser, förklarar Gabrielsson.

Sirius fortsatte också att skapa lägen, vilket gav resultat när Patrik Johansson återigen gav hemmalaget ledningen. Sedan rullade det bara på.
– Vi hittade bättre nycklar att låsa upp deras försvarsspel med än de gjorde. Mot ett lag som Bollnäs gäller det att kliva upp i rätt lägen och samtidigt inte bli inlurade i deras kontringsspel. Vi skapade tydligare chanser i den här matchen och det var kanske det som till slut det som avgjorde.

Hela Sirius gjorde en bra match, men Gabrielsson väljer att lyfta fram tre spelare lite extra:
– Andreas Eskhult var helt grym i sitt sätt att värdera när det var läge att gå själv eller när det var dags att vända ur. Patrik Johansson utnyttjade sin skridskoåkning hela matchen på ett magnifikt sätt och skapade ytor, han var ett ständigt hot. Sedan tycker jag att Patrik Eidenert gör sin bästa match för säsongen, han axlar Lars Falls roll genom att dra i spelet och sätta andra spelare i bättre lägen klockrent.

Matchfakta:
Sirius Bandy-Bollnäs 6–3 (2–1)
Målen: 1–0 (9) Andreas Eskhult (Patrik Eidenert), 2–0 (14) Ilja Grachev (Patrik Eidenert), 2–1 (21) Ville Aaltonen (Mikael Jernberg), 2–2 (50) Mikael Jernberg, 3–2 (64) Patrik Johansson, 4–2 (71) Viktor Broberg (Joel Wigren) 5–2 (76) Viktor Broberg,  6–2 (81) Joel Wigren, 6–3 (84) Samuli Helavouri.
Publik: 888.


/Erik J. Ström

Posten senast uppdaterad 10 jan 2013 kl. 11:38

Annonser


51